Απαγορεύθηκε ο απόπλους από τον Πειραιά – Ζημιές μετρούν οι αγρότες του Έβρου
Απαγορεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο απόπλους από το λιμάνι του Πειραιά όλων των επιβατηγών πλοίων, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπεται να επικρατήσουν στα πελάγη. Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο Νομό Έβρου.
43
Απαγορεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο απόπλους από το λιμάνι του Πειραιά όλων των επιβατηγών πλοίων, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπεται να επικρατήσουν στα πελάγη.
Εκτός από την απαγόρευση απόπλου, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος με επείγον σήμα του εφιστά την προσοχή προς όλα τα πλοία που ταξιδεύουν καθώς προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με ανέμους έντασης έως και 9 μποφόρ.
Από τη σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στον Νομό Έβρου. Οι ζημιές από τις πλημμύρες ανέρχονται σε περίπου 5 δισ. δρχ. και αφορούν καταστροφές αγροτικών καλλιεργειών, επαρχιακής οδοποιίας, αναχωμάτων, καναλιών, αγροτικής οδοποιίας και αντλιοστασίων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων της νομαρχίας Έβρου, το σύνολο των πλημμυρισμένων εκτάσεων είναι 150.000 στρέμματα. Ήδη, με επιστολή του προς τα υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαπουνίδης ζητά την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία θα χαρακτηρίζει το νομό ως «πλημμυροπαθή».
«Η κατάσταση στον Έβρο δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη» αναφέρει στην επιστολή ο κ. Ζαπουνίδης, υπογραμμίζοντας:
«Τα τελευταία χρόνια ζούμε εξαρτημένοι από το δελτίο καιρού κατά τους χειμερινούς μήνες. Η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλγαρίας είναι πολύ καλή και σε περιπτώσεις όπως η φετινή διευκολύνουν τα μέγιστα. Η πίεση του όγκου των υδάτων είναι πολλές φορές μη αναχαιτίσιμη, με αποτέλεσμα την πρόκληση των μεγάλων ζημιών. Η παλαιότητα των αναχωμάτων δεν μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ευοίωνο μέλλον όσον αφορά τις πλημμύρες».
Την Τετάρτη κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους βουλευτές Β. Πολύδωρα και Ε.Μπασιάκο, θα επισκεφθεί τον νομό και τις πληγείσες περιοχές και θα ενημερωθεί για την όλη κατάσταση από τον νομάρχη Έβρου .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442