
Νέα θεραπεία αποσιδήρωσης για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία
Θεσσαλονίκη: Καλύτερη ποιότητα ζωής στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία υπόσχεται ένα νέο φάρμακο αποσιδήρωσης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.
Θεσσαλονίκη: Καλύτερη ποιότητα ζωής στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία υπόσχεται ένα νέο φάρμακο αποσιδήρωσης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.
Η νέα μέθοδος αποσιδήρωσης υπό τη μορφή δισκίου που άρχισε να χορηγείται πριν δύο χρόνια αρχικά σε περιορισμένο αριθμό ασθενών και σήμερα πλέον ευρέως. Το χάπι αυτό διώχνει ανώδυνα την περίσσια σιδήρου από τον οργανισμό του ασθενή και παρέχει μια σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής.
Οι συνεχείς μεταγγίσεις αίματος στις οποίες υποβάλλονται οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία έχουν ως αποτέλεσμα τη περίσσια σιδήρου στο αίμα τους. Ο σίδηρος επικάθεται σε ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά και το ήπαρ, καθώς και σε ιστούς, προκαλώντας δυσλειτουργίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης από το 1975 και μετά γινόταν με θεραπεία αποσιδήρωσης μέσω μιας ειδικής αντλίας την οποία έπρεπε να φέρει πάνω του ο ασθενής 10-12 ώρες καθημερινά.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Πάτρα: Βγήκε με όπλο στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί
- Διπλωματική κινητικότητα για το Ουκρανικό – Ο Πούτιν πρότεινε τον Σρέντερ ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων
- Λέσβος: Έκαψαν αυτοκίνητο πολίτη που κατήγγειλε κακοποιήσεις ζώων – H τρίτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής και φυσικά πήρε το χρυσό
- Τέιλορ Σουιφτ: Στην Ελλάδα μαζί με τον σύντροφο της για τον γάμο φίλου τους
- Έρχονται άλλες 200 κάμερες στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι οδηγοί θα μπουν στο στόχαστρο


