38

Σε μια χειρονομία καλής θέλησης οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας άνοιξαν τους δρόμους στο Βελεστίνο και στο Κιλελέρ, αφού παρέταξαν τα τρακτέρ τους στα δύο άκρα της εθνικής οδού.

Οι αγρότες διατηρούν, ωστόσο, τα μπλόκα στον Πλατύκαμπο και τον Αλμυρό έως τη Δευτέρα, οπότε οι εκπρόσωποί τους μεταβαίνουν στην Αθήνα επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ.

Αίτημα των παραγωγών είναι να απορροφηθεί όλο το βαμβάκι. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατέψει τους βαμβακοπαραγωγούς και να εξασφαλίσει καλή τιμή για το προϊόν τους.

Αν οι εκπρόσωποι των βαμβακοπαραγωγών δεν καταφέρουν να συναντήσουν τον Γ.Δρυ τη Δευτέρα, επόμενη συνάντηση των αγροτών με την κυβέρνηση είναι προγραμματισμένη για τις 17 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ