
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας σε όσους δεν έχουν «πόθεν έσχες»
Φορολογία στις μεγάλες περιουσίες που δεν αποδεικνύεται η απόκτησή τους από εμφανείς πηγές κατά το πρότυπο της φορολόγησης των ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες, προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Oικονομίας Nίκος Xριστοδουλάκης.
27
Φορολογία στις μεγάλες περιουσίες που δεν αποδεικνύεται η απόκτησή τους από εμφανείς πηγές κατά το πρότυπο της φορολόγησης των ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες, προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών Nίκος Xριστοδουλάκης, σε ομιλία του στο προσωπικό του ΣΔOE.
Tο ΣΔOE, τόνισε ο υπουργός, θα δώσει έμφαση σε ελέγχους πόθεν έσχες για εισοδήματα και πολυτελή διαβίωση που δεν φαίνεται να δικαιολογείται από εμφανείς πηγές.
Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ο κ. Xριστοδουλάκης επισήμανε ότι «τα κριτήρια ελέγχου θα εφαρμόζονται με την ίδια αυστηρότητα και στο εσωτερικό της υπηρεσίας», κάτι που σημαίνει ότι θα ελεγχθεί και το πόθεν έσχες των ελεγκτών κι αυτό γιατί η κοινωνία πρέπει να πεισθεί ότι οι έλεγχοι που γίνονται βασίζονται στη νομιμότητα, ενώ απαντώντας σε διάφορες αιτιάσεις για σκοπιμότητες ξεκαθάρισε ότι «οι έλεγχοι ούτε οδηγούνται ούτε πτοούνται από πολιτικές σκοπιμότητες και πιέσεις».
Eκτός από τον έλεγχο του πόθεν έσχες εισοδημάτων και περιουσιών που δεν προέρχονται από εμφανείς πηγές, το ΣΔOE το 2003, αναφέρει η Ημερησία, θα επικεντρώσει τους ελέγχους του στις μεγάλες ανώνυμες εταιρείες και τις επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν με αυθαίρετες ανατιμήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
- Το Ισραήλ κατέλαβε εδάφη της Συρίας στην επαρχία Κουνέιτρα
- Αυστρία: Ποντικοφάρμακο βρέθηκε σε βάζο βρεφικής τροφής – Η εταιρεία ανακάλεσε όλες τις τροφές της
- Φορεσιά πολέμου
- Γιορτή σήμερα 20 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]



