53

Προφυλακιστέο έκρινε τον υιό του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Μάρκο, το περιφερειακό δικαστήριο της γιουγκοσλαβικής πόλης Ποζάρεβατς. Οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής του, ωστόσο άγνωστος παραμένει ο τόπος διαμονής του, καθώς έχει εξαφανιστεί από το 2002.

Ο Μάρκο Μιλόσεβιτς κατηγορείται για την απαγωγή και κακοποίηση του Ζόραν Μιλοβάνοβιτς, μέλους της οργάνωσης νεολαίας «Αντίσταση» (OTPOR), που είχε εναντιωθεί στο καθεστώς του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το Μάρτιο του 2000 ο Μάρκο Μιλόσεβιτς και άντρες της προσωπικής του ασφάλειας απήγαγαν τον Ζ.Μιλοβάνοβιτς, και τον βασάνισαν, προκειμένου να αποκαλύψει τα ονόματα των μελών της OTPOR και τους χρηματοδότες της οργάνωσης αυτής.

Ο Μάρκο Μιλόσεβιτς εγκατέλειψε την Γιουγκοσλαβία τον Οκτώβριο του 2000, όταν κατέρρευσε το καθεστώς Μιλόσεβιτς, και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Κατά ορισμένες πληροφορίες, αναζήτησε καταφύγιο στην Κίνα ή τη Ρωσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ