
Μετρητά και σε τρεις δόσεις τα αναδρομικά του οικογενειακού επιδόματος
Σε καταβολή των αναδρομικών οικογενειακών επιδομάτων στους δημόσιους υπαλλήλους σε τρεις ετήσιες δόσεις, με πρώτη τον Ιούνιο του 2003, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί τέλος σε μία εκκρεμότητα που αφορά σε 115.000 άτομα περίπου.
27
Σε καταβολή των αναδρομικών οικογενειακών επιδομάτων στους δημόσιους υπαλλήλους σε τρεις ετήσιες δόσεις, με πρώτη τον Ιούνιο του 2003, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί τέλος σε μία εκκρεμότητα που αφορά σε 115.000 άτομα περίπου.
Όπως αναφέρουν σήμερα Τα Νέα, η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει με μετρητά, αφού εγκαταλείφθηκαν οι αρχικές σκέψεις για εξόφληση των χρωστούμενων στους δημόσιους υπαλλήλους με ομόλογα, καθώς κάτι τέτοιο απλώς θα επιβάρυνε το δημόσιο χρέος με τα 125 δισ. δρχ. που είναι το κόστος στον προϋπολογισμό.
Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά θα καλύψουν από την περίοδο από 1/1/2000 έως 1/7/2002, οπότε και άρχισε να καταβάλλεται κανονικά το οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους. Πρακτικά, κάθε δημόσιος υπάλληλος θα έχει λαμβάνει 1 εκατ. δρχ. περίπου κατά μέσο όρο σε τρεις δόσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το «διαπραγματευτικό όπλο» των αναδρομικών για να εξασφαλίσει τη συναίνεση των δημόσιων υπαλλήλων για το νέο μισθολόγιο, το οποίο εκτιμάται ότι θα συνδέει τις αμοιβές με την παραγωγικότητα. Παράλληλα, θα αποτελέσει μέσο για να περάσουν ευκολότερα οι συγκρατημένες αυξήσεις της τάξεως του 2,5% (4,5% μαζί με τις ωριμάνσεις) στους μισθούς και 4,5% στις συντάξεις για το 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν σε συναγερμό – Η Μανάμα και η πόλη του Κουβέιτ δέχονται επιθέσεις
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
- Το Ιράν επιθυμεί διακαώς συμφωνία, λέει ο Τραμπ
- Οι ΗΠΑ χτυπούν πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές στην Αχβάζ – Εκκενώθηκε παιδοογκολογικό νοσοκομείο
- Ισπανία – Αργεντινή σε έναν ιστορικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (vids)
- Η Ουκρανία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, σύμφωνα με τον παραιτηθέντα υπουργό Αμυνας
