Δεν μπορούμε να παίζουμε με το Σύνταγμα, δηλώνει για το ασυμβίβαστο ο πρωθυπουργός
«Δεν μπορούμε να παίζουμε με το Σύνταγμα». Αυτή ήταν η δήλωση του Κ.Σημίτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Κ.Σκανδαλίδη για το θέμα του ασυμβίβαστου των βουλευτών. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε επίσης και για το ζήτημα των εκβιασμών.
43
Το θέμα του ασυμβίβαστου των βουλευτών έπειτα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά και το ζήτημα των εκβιασμών επιχειρηματικών στο όνομα της 17Ν κυριάρχησαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών Κ.Σκανδαλίδη, την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Σκανδαλίδης μετέφερε τη δήλωση του πρωθυπουργού, σχετικά με το ασυμβίβαστο, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να παίζουμε με το Σύνταγμα».
Κάτι παρόμοιο είχε δηλώσει και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών την Τρίτη μετά την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, όπου το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε.
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος εκτενέστερα στο θέμα, δήλωσε ότι «χθες οι βουλευτές ψήφισαν κατά του εαυτού τους», καθώς καταψηφίζοντας το ν/σ θα ισχύσει το απόλυτο ασυμβίβαστο, με το οποίο δεν θα προβλέπεται ρύθμιση του συνταξιοδοτικού θέματος ή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των βουλευτών, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα, από 1.1.03 ισχύει το ασυμβίβαστο για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα του βουλευτή με το αξίωμα του βουλευτή.
Επίσης, ο κ. Σκανδαλίδης κατέστησε σαφές ότι «δεν προτίθεται να ανοίξει παράθυρα παραβίασης της συνταγματικής διάταξης, ανεξάρτητα αν η Βουλή ψηφίσει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σκανδαλίδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για το θέμα της αντιμετώπισης της διαφθοράς.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, την Πέμπτη θα ανακοινώσει τους βοηθούς – επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, τα ονόματα των οποίων θα αποφασιστούν από την κυβέρνηση, μετά από εισήγηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Κωνσταντίνου Δαφέρμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μουντιάλ 2026: Πόσο θα κοστίσει η συλλογή αυτοκόλλητων Panini
- Έκθεση ΟΟΣΑ: Στα ύψη τα φορολογικά βάρη για τις οικογένειες στην Ελλάδα, μικρό το όφελος από επιδόματα
- Έτσι το τρέξιμο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή
- Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας
- «Έφυγε» ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού, Στάθης Γαβάκης (pic)
- Τεχνητή νοημοσύνη και αγορά εργασίας: Ποια ηλικιακή ομάδα «χτύπησε» – Τι δείχνουν μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ
- Super League: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στη Λεωφόρο
- Αρκάς: Η καλημέρα της βροχερής Κυριακής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442