Αγονο κήρυξε και το ΚΥΣΕΑ το διαγωνισμό για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων
Ομόφωνα άγονο κήρυξε το διαγωνισμό για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων το ΚΥΣΕΑ. Ως αιτίες προέβαλε το υψηλό κόστος των προσφορών, τον κίνδυνο μακρών νομικών διαδικασιών και την μη κατάληξη σε θετικά συμπεράσματα της επιτροπής αξιολόγησης.
53
Ομόφωνα άγονο κήρυξε το διαγωνισμό για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε αμέσως μετά από το Υπουργικό Συμβούλιο, την Πέμπτη, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας.
Όπως επισημάνθηκε το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση αυτή διότι το κόστος των τελικών προσφορών ήταν πολύ υψηλό, η επιτροπή αξιολόγησης δεν κατέληξε σε θετικά συμπεράσματα, και υπήρχε κίνδυνος μακρών νομικών διαδικασιών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι «συνεπώς για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, ανετέθη σε επιτροπή η εντολή παράλληλων διαπραγματεύσεων -σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο-, ώστε η εκκρεμότητα να διευθετηθεί εντός ολίγων εβδομάδων.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή, η οποία θα ξεκινήσει τις παράλληλες διαπραγματεύσεις με τα διαγωνιζόμενα κοινοπρακτικά σχήματα (SAIC και TRS), θα στελεχωθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Εθνικής Αμυνας, Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και της «Αθήνα 2004».
Για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων τα μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής θα αναφέρονται στην πολιτική επιτροπή, η οποία θα διατηρηθεί αμετάβλητη υπό την προεδρία του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Βαγγέλη Μαλέσιου και με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Δημόσιας Τάξης Δ.Ευσταθιάδη, Εθνικής Αμυνας Σπ.Τραυλού, Ολυμπιακών Αγώνων Κ.Καρτάλη και του διευθύνοντος συμβούλου της «Αθήνα 2004» Γ.Σπανουδάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Έκθεση ΟΟΣΑ: Στα ύψη τα φορολογικά βάρη για τις οικογένειες στην Ελλάδα, μικρό το όφελος από επιδόματα
- Έτσι το τρέξιμο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή
- Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας
- «Έφυγε» ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού, Στάθης Γαβάκης (pic)
- Τεχνητή νοημοσύνη και αγορά εργασίας: Ποια ηλικιακή ομάδα «χτύπησε» – Τι δείχνουν μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ
- Super League: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στη Λεωφόρο
- Αρκάς: Η καλημέρα της βροχερής Κυριακής
- «Τακούνια στον Βάλτο»: Ο Αιμίλιος Χειλάκης σε ποπ κωμωδία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442