Συνέδριο για τα οπτικοακουστικά μέσα θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το Μάιο
Για την ανάγκη περιορισμού της συγκέντρωσης των ΜΜΕ μίλησε ο υπουργός Τύπου Χρ.Πρωτόπαπας, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τομέα του. Επίσης, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνεδρίου για τα Οπτικοακουστικά το Μάιο στην Κέρκυρα.
Για την ανάγκη μέτρων περιορισμού της συγκέντρωσης των ΜΜΕ μίλησε ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, παρουσιάζοντας την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο, τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τομέα του.
Ο κ. Πρωτόπαπας αναφέρθηκε στις κολοσσιαίες αλλαγές στις επικοινωνίες και τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο και επεσήμανε τις επιπτώσεις της λειτουργίας τους στη ροή της πληροφόρησης και την ποιότητα της δημοκρατίας.
Αναφέρθηκε επίσης στη διεθνή διάσταση του ρόλου της τηλεόρασης, τονίζοντας ότι «ένας υγιής και ποικιλόμορφος οπτικοακουστικός τομέας αποτελεί το καθοριστικό κριτήριο μιας ελεύθερης και ακμάζουσας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας».
Ο υπουργός Τύπου ανήγγειλε ακόμη τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου τον ερχόμενο Μάιο στην Κέρκυρα με θέμα «Οπτικοακουστικά Μέσα και Διαφήμιση – Ισορροπία μεταξύ της βιωσιμότητας και του κοινωνικού ρόλου των Μέσων».
Το συνέδριο θα εστιάσει στη διαφήμιση και τις ισχύουσες ρυθμίσεις που τη διέπουν, καθώς και στον κοινωνικό ρόλο των Μέσων με την ανάγκη ρυθμίσεων και αυτορρύθμισης.
Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα προβληθούν στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου υπουργών στη Θεσσαλονίκη, ώστε να αξιοποιηθούν και να συμβάλλουν στον προβληματισμό των κρατών-μελών στο ζήτημα της διαφήμισης και των οπτικοακουστικών.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).