
Ιεράρχες θύματα του κυκλώματος εκβιαστών – Κρυφές καταθέσεις από πέντε επιχειρηματίες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση των εκβιασμών. Μεταξύ των θυμάτων εμφανίζονται να είναι και τέσσερις μητροπολίτες που προτίθενται να καταθέσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα έχουν καταθέσει μυστικά πέντε γνωστοί επιχειρηματίες.
37
Διευρύνεται ο κύκλος της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των εκβιασμών.
Το βράδυ της Δευτέρας, κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Γιώργος Αποστολόπουλος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταθέσει επίσης άλλος ένας μάρτυρας, του οποίου η ταυτότητα παραμένει μυστική. Ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή, έως σήμερα έχουν καταθέσει μυστικά περάν των κ. Αγγελόπουλου, Βαρδινογιάννη, Αποστολόπουλου και των αδελφών Μαμιδάκη όχι ένας αλλά πέντε επώνυμοι επιχειρηματίες.
Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, πρόκειται να καταθέσουν και άλλοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν τη δημοσιότητα στην παρούσα φάση της προκαταρκτικής εξέτασης.
Μεταξύ των θυμάτων των εκβιαστών εμφανίζονται να είναι και τέσσερις μητροπολίτες οι οποίοι προτίθενται να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταθέσουν.
Πληροφορίες που επικαλείται η Ελευθεροτυπία αναφέρουν ότι ιεράρχες που έχουν προβληθεί από τα ΜΜΕ και είναι ευρέως γνωστοί, ανάμεσα τους και τέσσερις μητροπολίτες φαίνεται να περιλαμβάνονται στη λίστα του κυκλώματος εκβιαστών, οι οποίοι κατάφεραν να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, απειλώντας τους ακόμη και με δημοσιοποίηση καθαρά προσωπικών τους θεμάτων.
Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι η έρευνα προχωρεί με μεγάλη ταχύτητα, ενώ φως στην πολύκροτη υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις της Γιάννας Aγγελοπούλου και της Mαριάννας Λάτση, οι οποίες αναμένεται να δώσουν σημαντικά στοιχεία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η κ. Αγγελοπούλου θα προσέλθει στο γραφείο του εισαγγελέα μετά το ταξίδι της στο Βερολίνο.
Αρχιεπίσκοπος: Δεν ξέρουμε τίποτα
«Δεν ξέρουμε τίποτα, ούτε στην Ιερά Σύνοδο, ούτε εγώ προσωπικά γνωρίζω τίποτα. Αυτά τα διαβάζουμε στις εφημερίδες και βεβαίως είναι, υποθέτω, τελείως ανεύθυνα» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αναφερόμενα στα δημοσιεύματα που φέρουν μητροπολίτες να έχουν πέσει θύματα εκβιασμού.
Σε ερώτηση εάν εκείνος θα γνώριζε ότι έχουν ήδη κλητευτεί μητροπολίτες ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι φυσικά και θα το ήξερε.
Τελευταία ενημέρωση14:00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Εκατομμύρια νεκρές γαρίδες και κριλ ξεβράστηκαν στις ακτές του Ομάν, βάφοντας την παραλία ροζ (βίντεο)
- Η πιο διάσημη κλειδαρότρυπα του κόσμου που επιβάλλεται να κοιτάξεις
- Άσκηση ισορροπίας του Ιράν σε παραγωγή πετρελαίου και αποθήκευση
- Αναταραχή στο Μεξικό – Παραίτηση κυβερνήτη για σχέσεις με καρτέλ
- Στελέχη των Big Tech «φεύγουν» και ιδρύουν startups
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας

