
Με μεγάλες απώλειες 2,42% έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών
Με μεγάλη πτώση για το γενικό δείκτη τιμών, της τάξεως του 2,42%, έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα των 1.730 μονάδων. Ρευστοποιήσεις υπήρξαν σε όλους τους κλάδους.
28
Με μεγάλη πτώση για το γενικό δείκτη τιμών, της τάξεως του 2,42%, έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 1.726,33 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 68,68 εκατ. ευρώ.
Οι ρευστοποιήσεις διαχύθηκαν σε όλους τους κλάδους, ενώ συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις τράπεζες. Έτσι, αρνητική είναι η εικόνα σε όλους τους επιμέρους δείκτες.
Συγκεκριμένα, ο FTSE/ASE 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 2,35%, στις 852,45 μονάδες, ο FTSE/ASE MID 40 της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -2,57% και ο FTSE/ASE SMALLCAP 80 της μικρής κεφαλαιοποίησης μειώθηκε κατά 3,84%. O δείκτης FTSE/ASE 140 βρέθηκε στο -2,54%.
Στους επιμέρους κλάδους, τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Κλωστοϋφαντουργία (-6,56%) και ακολούθησαν με ποσοστό πτώσης λανω του 4% τα Βασικά Μέταλλα, οι Συμμετοχές, τα Τρόφιμα-Ποτά και το Χονδρικό Εμπόριο. Μόνο ένας κλάδος, της Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, είχε πτώση κάτω του 1%.
Εξίσου αρνητική εικόνα αναδεικνύει το ισοζύγιο χαμένων και κερδισμένων μετοχών, όπου λίγο πριν τις 16:30 εμφανιζόταν στο ταμπλό 327 καθοδικοί τίτλοι και μόλις 15 ανοδικοί. Τη μεγαλύτερη πτώση, στο limit down, είχαν το ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ και η CONNECTION. Τα υψηλότερα κέρδη συγκέντρωση η ΚΕΡΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Νέα ρύθμιση για χρέη στους δήμους: Πώς να κερδίσετε έως 240 δόσεις
- Η επιστήμη ξέρει ποια είναι η καλύτερη ώρα για άσκηση
- Αντίποινα για το αμερικανικό ρεσάλτο σε ιρανικό πλοίο υπόσχεται το Ιράν – Από μία κλωστή κρέμεται η εκεχειρία
- Μακελειό στη Λουιζιάνα: Πατέρας των 7 από τα 8 παιδιά που δολοφονήθηκαν ήταν ο δράστης
- Συνταγή: Φριτάτα με μανιτάρια
