
Θα επικρατήσει η ωριμότητα της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου, εκτιμά ο Γ.Παπανδρέου
Βέβαιος ότι θα επικρατήσει η ωριμότητα της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού δήλωσε την Τρίτη ο Γ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «είναι λογικό σε προεκλογική περίοδο να υπάρξουν αντιπαραθέσεις».
51
Βέβαιος ότι θα επικρατήσει η ωριμότητα της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «είναι λογικό σε προεκλογική περίοδο να υπάρξουν αντιπαραθέσεις».
Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Πάνος Μπεγλίτης, σημείωσε -απαντώντας σε σχετικό ερώτημα- ότι οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη Λευκωσία δεν ανακόπτουν σε καμία περίπτωση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
«Δεν ανακόπτουν επίσης τη δυναμική της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού προβλήματος η οποία διατηρείται. Η Κύπρος είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα και έχει την ωριμότητα, διαθέτει τους θεσμούς και τις δυνάμεις εκείνες για τη συνέχιση της πορείας της με την ευθύνη που οι εξελίξεις απαιτούν» τόνισε ο ίδιος κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, την Τρίτη.
Ο Πάνος Μπεγλίτης διέψευσε, επίσης, με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο δημοσίευμα του κυπριακού Τύπου σχετικά με υποτιθέμενη ανάμειξη της Αθήνας στις πολιτικές εξελίξεις στη Λευκωσία. «Σε κανένα στάδιο όλων των επαφών που προηγήθηκαν δεν υπήρξε απο ελληνικής πλευράς καμία σύσταση για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη Λευκωσία» υπογράμμισε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών γνωστοποίησε, επιπλέον, πως ο Γιώργος Παπανδρέου προγραμματίζει επίσκεψη στην Αγκυρα ως προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το δείπνο των πρωταθλητών: Οι «σπουδαίες ελληνικές βραδιές» για Αντετοκούνμπο, Καραλή και Κούζμα (pic)
- Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις – Συνδυαστικό πλήγμα με drones και βαλλιστικούς πυραύλους
- Near & Far Kastellorizo International Festival 2026: Echoing roots across the seas
- Τα ρομπότ της NASA δεν ήταν πλήρως αποστειρωμένα – Μπορεί μια γήινη μούχλα να μόλυνε τον Άρη;
- Εξωφρενικές, αδιάφορες, υπέροχες – Όλες οι εμφανίσεις του Met Gala 2026
- Ριζική ανάπλαση της εισόδου της Ελευσίνας

