
Προβλήματα και στη Γαλλία από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ευρώπη
Σοβαρά προβλήματα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αντιμετωπίζει η βόρεια Γαλλία. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές έχει μετατραπεί σε περιπέτεια λόγω των χιονοπτώσεων, ενώ το αεροδρόμιο Charles de Gaulle παρέμεινε κλειστό λόγω παγετού.
28
Σοβαρά προβλήματα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αντιμετωπίζει η βόρεια Γαλλία. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές έχει μετατραπεί σε περιπέτεια λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, ενώ το αεροδρόμιο Charles de Gaulle παρέμεινε κλειστό λόγω του παγετού, των ισχυρών ανέμων και της περιορισμένης ορατότητας.
Χιλιάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους στη γαλλική πρωτεύουσα, ελπίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν την αναχώρησή τους σήμερα, Κυριακή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ελέγξει τους εξαγριωμένους επιβάτες.
Παράλληλα, πολλές αφίξεις στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle είτε αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω είτε κατευθύνθηκαν προς άλλα γαλλικά αεροδρόμια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία αερομεταφορών της χώρας ADP.
Η κίνηση στους γαλλικούς αυτοκινητοδρόμους, ιδιαίτερα εκείνους από το Παρίσι προς τη Λιλ και το Μετζ, έχει καταστεί επικίνδυνη και η κυκλοφορία διεξάγεται με βραδείς ρυθμούς. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας χαρακτηρίζει τη σφοδρότητα των χιονοπτώσεων «αξιοσημείωτη» για την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.
Στις γαλλικές Αλπεις το ύψος του χιονιού αυξήθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες κατά μισό μέτρο αυξάνοντας τον κίνδυνο χιονοστιβάδων. Στην Τσεχία δύο άνθρωποι έχασαν την Παρασκευή τη ζωή τους από αυτήν την αιτία.
Αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας. Ποταμοί υπερχείλισαν λόγω των βροχοπτώσεων στη Γερμανία, όπου και τρίτος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ στις βορειοανατολικές αλλά και τις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις.
Στη Βαυαρία τρία άτομα σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε τροχαία δυστυχήματα, τα οποία αποδίδονται στη σφοδρή κακοκαιρία.
Η κακοκαιρία πλήττει και την Ιταλία, όπου το ένα τρίτο της Βενετίας έχει πλημμυρίσει, περιλαμβανομένης της πλατείας του Αγίου Μάρκου. Στις βόρειες περιοχές της χώρας δύο χιονοστιβάδες, η μία βόρεια της Μπρέσια και η άλλη στην κοιλάδα της Αόστης στοίχισαν τη ζωή δύο σκιέρ και τον τραυματισμό έξι.
Στην Πολωνία, υπολογίζεται ότι 183 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτό το χειμώνα από υποθερμία, πολλοί από τους οποίους ήταν άστεγοι. Στη Μόσχα, ο αντίστοιχος αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος και φθάνει τους 227, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που επικαλείται το BBC.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έρευνα: Εννέα στους δέκα Θεσσαλονικείς θεωρούν το κυκλοφοριακό νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης
- Άρσεναλ – Ατλέτικο Μαδρίτης: Οι εντεκάδες της ρεβάνς (pics)
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης 76-69: Μείωσε σε 2-1 με σούπερ Μπράιαντ
- Δολοφονία στην Κρήτη: Οι έξι πυροβολισμοί καταγράφονται σε ηχητικό ντοκουμέντο
- Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο στην παραλιακή Εγνατία – Νταλίκα συγκρούστηκε με γεωργικό μηχάνημα
- Μπαράκ Ομπάμα: «Ο Τραμπ φέρνει τριγμούς στον γάμο μου με τη Μισέλ»



