Η… ανεξαρτησία, όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρός της, J. Milberg, σε πρόσφατες δηλώσεις του, φαίνεται ότι είχε θετικά αποτελέσματα για την BMW. Η γερμανική εταιρεία, “ανακουφισμένη” από την πώληση της Rover τον περασμένο Mάιο, κατάφερε το 2000 να αυξήσει τα έσοδά της κατά 2,8%, φτάνοντας στα 35,36 από 34,40 δισεκατομμύρια ευρώ το 1999.



Παράλληλα, άνοδο 9,4% παρουσίασαν και οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αγγίζοντας τις 822.000 μονάδες ετησίως. Η ανοδική αυτή πορεία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αυξημένη ζήτηση της X5 στις ΗΠΑ, γεγονός που ανέβασε τις πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Επιπλέον, η BMW κατάφερε να αυξήσει κατά 0,2% τις πωλήσεις της και στη γερμανική αγορά.



Παρά την αύξηση των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, η BMW περιμένει να σταθεροποιηθούν οι πωλήσεις των εταιρειών ανά τον κόσμο, λόγω της εξομάλυνσης της παγκόσμιας οικονομίας. “Η προβλεπόμενη οικονομική πτώση στη Βόρεια Αμερική κατά πάσα πιθανότητα θα επιφέρει μία επικείμενη πτώση στη διεθνή αγορά αυτοκινήτων” ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της BMW. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η BMW κατάφερε το 2000 να εμφανίσει έσοδα που της επέτρεψαν να καλύψει τις ζημιές της από την πώληση της Rover.



Πηγή: Reuters

auto.in.gr