Με αφορμή την επιτυχημένη πορεία της Corolla, η οποία αναδείχθηκε το πιο εμπορικό αυτοκίνητο του 2000 στην ιαπωνική αγορά, η Toyota παρουσίασε δύο νέα μοντέλα τα οποία βασίζονται στη νέα Corolla που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Iαπωνία .



Τα Corolla Runx και Allex είναι…τέκνα του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού κέντρου της Τoyota, όπως η νέα Corolla και το Yaris, και θα κυκλοφορούν προς το παρόν στην ιαπωνική αγορά σε πεντάθυρες εκδόσεις. Το Αllex θα πωλείται στην Ιαπωνία από τη Netz, τμήμα της Toyota το οποίο έχει αναλάβει την προώθηση μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας σε νέους σε ηλικία αγοραστές. “Στοχεύουμε στη νεότερη γενιά, αυτή των 20 και των 30 ετών. Όσον αφορά στο Allex, η Νetz απευθυνόταν πάντα στους νεαρούς οδηγούς και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε νέους υποψήφιους πελάτες, κυρίως γυναίκες” τόνισε ο Kazushi Iwatsuki, γενικός διευθυντής στην Toyota.



Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας σχεδιάζει την πώληση 2.000 μονάδων ετησίως για κάθε ένα από τα νέα μοντέλα η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 11.990 (περίπου 4.400.000δρχ./12.950 ευρώ) έως 16.790 δολάρια .



Όσον αφορά στην εξαγωγή των νέων μοντέλων εκτός των ιαπωνικών συνόρων, ο Fujio Cho, πρόεδρος της Toyota, δήλωσε: “Σκεπτόμαστε το ενδεχόμενο να εξάγουμε και τα δύο μοντέλα, αλλά ακόμη τίποτα δεν έχει αποφασιστεί”.



Στην Ιαπωνία, πάντως, οι τρίθυρες εκδόσεις δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλείς, σε αντίθεση με τις πεντάθυρες, οι οποίες αποκτούν όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Για να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό, η Mazda παρουσίασε το Familia S wagon, ενώ η Honda θα προσθέσει το Σεπτέμβριο του 2001 στη σειρά Civic και πεντάθυρη έκδοση.

auto.in.gr