
Και δεύτερο μοντέλο μετά το νέο Niva δρομολογεί η κοινοπραξία GM-AvtoVAZ
Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να αποφασίσει η General Motors σχετικά με την κατασκευή ή όχι και δεύτερου μοντέλου στο εργοστάσιο που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ρωσική AvtoVAZ.
Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να αποφασίσει η General Motors σχετικά με την κατασκευή ή όχι και δεύτερου μοντέλου στο εργοστάσιο που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ρωσική AvtoVAZ.
Επόμενη προτεραιότητά μας στο θέμα της κοινοπραξίας με την AvtoVAZ αποτελεί η παραγωγή από κοινού και δεύτερου μοντέλου, απόφαση που δεν έχει λάβει έγκριση ακόμα, αλλά αυτό πρόκειται να γίνει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους δήλωσε στους δημοσιογράφους η γενική διευθύντρια της GM CIS, Heidi McCormack.
Στα τέλη του προηγούμενου μήνα η General Motors και η AvtoVAZ παρουσίασαν την κοινοπραξία αξίας περίπου 342 εκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή του SUV Chevy-Niva. Στόχο της κοινοπραξίας αυτής, που εδρεύει στην περιοχή Togliatti του ποταμού Βόλγα στην κεντρική Ρωσία, είναι η κατασκευή 450 αυτοκινήτων φέτος και 35.000 αυτοκινήτων το 2003, τη στιγμή που η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου είναι 75.000 αυτοκίνητα σε ετήσιο επίπεδο.
Η H.McCormack δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το δεύτερο μοντέλο, ωστόσο και οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι ενδέχεται να είναι μια έκδοση του Opel Astra. Παράλληλα, η H.McCormack δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατασκευής και τρίτου μοντέλου, σε περίπτωση που η συνεργασία της GM με την AvtoVAZ αποδειχθεί επιτυχής. Αλλωστε, ήδη η General Motors συζητεί την πιθανότητα να κατασκευαστεί εργοστάσιο κινητήρων στo Τogliatti με την AvtοVAZ.
Πηγή: AP
auto.in.gr
- Γιανάι για τα σενάρια με τον Μοντέρο: «Θα ήθελα να τον δω μαζί με Μίτσιτς και Μπράιαντ»
- Λαζόπουλος: Με τόσους υπόδικους σε λίγο δεν θα λέμε κατεβαίνει το κόμμα της ΝΔ, αλλά η σπείρα της ΝΔ
- «Βιολάντα»: Στον ανακριτή σήμερα ο διευθυντής του εργοστασίου – Ποιο είναι το κατηγορητήριο
- Χανταϊός: Μία Γαλλίδα το νέο κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Hondius – Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των επιβατών
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
