Η Mazda βάζει… φτερά στην έκθεση του Detroit
Μια πρώτη γεύση από τη σχεδιαστική γραμμή που θα ακολουθήσει στο μέλλον η ιαπωνική εταιρεία, δίνει η Mazda με την παρουσίαση του πρωτότυπου Washu -που αλλού- στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Detroit.
Μια πρώτη γεύση από τη σχεδιαστική γραμμή που θα ακολουθήσει στο μέλλον η ιαπωνική εταιρεία, δίνει η Mazda με την παρουσίαση του πρωτότυπου Washu -που αλλού- στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Detroit.
Το εξαθέσιο μοντέλο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε… μονοθέσιο ώστε να εξασφαλιστεί η μεταφορά περισσότερων αποσκευών, ωστόσο η καινοτομία του ιαπωνικού πρωτότυπου έγκειται στο σχεδιασμό των θυρών, ο οποίος αναμένεται να εφαρμοστεί στα αυτοκίνητα παραγωγής της Mazda. Συγκεκριμένα, οι συρόμενες πίσω πόρτες διευκολύνουν την πρόσβαση στο αυτοκίνητο, ενώ εμπρός οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα. Η πέμπτη πόρτα χωρίζεται σε δύο μέρη με το κρύσταλλο να ανοίγει προς τα επάνω και το μεταλλικό τμήμα προς τα κάτω.
Στα ιαπωνικά η λέξη Washu σημαίνει τα φτερά του αετού και σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Mazda, Moray Callum, το οπτικό μήνυμα που στέλνει το εξαθέσιο αυτό πρωτότυπο είναι πραγματικά ανεπανάληπτο. Αν το RX-8 είναι ιδανικό για τέσσερις επιβάτες, το Washu είναι το αντίστοιχο μοντέλο για έξι άτομα συνεχίζει ο ίδιος. Και μολονότι παραδέχεται ότι προς το παρόν είναι απλώς ένα πρωτότυπο, υποστηρίζει ότι η Mazda δεν συνηθίζει να ακολουθεί απατηλά όνειρα.
Το Washu χαρακτηρίζεται για το χαμηλό επίπεδο δάπεδό του και το αρκετά μεγάλο του μεταξόνιο. Τα καθίσματα είναι περιστρεφόμενα και εκείνα της μεσαίας σειράς μπορούν να μετακινηθούν ανεξάρτητα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα πλάγια ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο πέμπτο και το έκτο κάθισμα. Μάλιστα, χάρη στην τεχνολογία steer-by-wire, το τιμόνι μαζεύεται όταν το αυτοκίνητο σταθμεύσει, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα ευκολότερη η πρόσβαση στα μπροστινά καθίσματα.
Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα του το Washu εξοπλίζεται με μηχανικό σύνολο V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.
Πηγή: Mazda
auto.in.gr
- Χωρίς τέλος η τραγωδία στον πόλεμο Ουκρανίας και Ρωσίας – Τουλάχιστον 19 νεκροί σε ένα 24ωρο
- Άλκμααρ – Ολυμπιακός: Τα γκολ και τα highlights της φιλικής αναμέτρησης (vid)
- Ιωάννινα: Φωτιά σε δασική έκταση στους Λογγάδες – Διάσπαρτες οικίες στην περιοχή
- Το αβέβαιο εξάμηνο του ελληνικού τουρισμού – Το στοίχημα της χρονιάς
- «Φθινοπωρινού τύπου» η κακοκαιρία της Παρασκευής – Από Δευτέρα πάλι ζέστη
- Ισραήλ – Ελλάδα 93-84 παρ. (77-77 κ.α.): Ήττα στην παράταση για την Εφήβων, στην πρεμιέρα του Eurobasket U18
