
Φήμες για συνεργασία VW και Jordan
Με όχημα την Jordan θα γίνει η είσοδος της Volkswagen στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως υποστηρίζει σε σχετικό δημοσίευμά του το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus Money.
Με όχημα την Jordan θα γίνει η είσοδος της Volkswagen στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως υποστηρίζει σε σχετικό δημοσίευμά του το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus Money.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο μελλοντικός πρόεδρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Bernd Pischetsrieder, έχει ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις με τον Eddie Jordan, ιδιοκτήτη της βρετανικής ομάδας η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση στο φετινό Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.
Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή, η Jordan προμηθευόταν τους V10 κινητήρες της Honda, με τους οποίους θα αγωνίζονται τα μονοθέσιά της και το 2002. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία, η οποία προμηθεύει και την ομάδα της BAR, έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να δεσμευτεί με μία μόνο ομάδα από το 2003.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, αλλά και το γεγονός ότι η VW δεν μπορεί να εισέλθει στη Formula 1 δημιουργώντας τη δική της ομάδα -το όριο των ομάδων που μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είναι 12 και στις υπάρχουσες 11 θα προστεθεί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Toyota-, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η VW όχι μόνο θα προμηθεύει με κινητήρες της την Jordan, αλλά θα εξαγοράσει και ποσοστό των μετοχών της ομάδας.
Τέλος, όσον αφορά στο σήμα που θα φέρει ο V10 του ομίλου VW, φημολογείται ότι αυτό θα είναι της Audi. Αλλωστε, τα μοντέλα της τελευταίας είναι αυτά που ανταγωνίζονται στην αγορά τα αντίστοιχα μοντέλα των BMW και Mercedes-Benz, εταιρειών που πρωταγωνιστούν στη Formula 1.
auto.in.gr
- Τι γίνεται όταν το χιούμορ είναι πιο δυνατό απ’ τον πολιτικό λόγο
- Εντυπωσιακό κορέο των οπαδών του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη (vid, pics)
- Brain drain: Η «αιμορραγία» των πτυχίων συνεχίζεται – Ιστορικό υψηλό το 2025
- Γιατί το 2026 σηματοδοτεί το τέλος των social media όπως τα ξέραμε
- Άρης – ΟΦΗ 3-1: Νικητής ξανά, με ηγέτη τον Κουαμέ!
- LIVE: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ



