Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Με αναφορές Χριστόδουλου στον πόλεμο στο Ιράκ, κόπηκε η πίτα στην Αρχιεπισκοπή
Για τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν και πάλι πάνω από τον πλανήτη, μίλησε την Τρίτη ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων της αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου.
Για τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν και πάλι πάνω από τον πλανήτη, μίλησε την Τρίτη ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου.
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, παρουσία ιεραρχών, του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου, της νέας δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη, εκπροσώπων υπουργείων και άλλων φορέων.
«Οι πόλεμοι» είπε ο κ. Χριστόδουλος «ποτέ δεν ήταν καταστάσεις τις οποίες θα μπορούσε κανείς να αποδεχθεί. Προσευχόμαστε να δώσει ο Θεός την τελευταία στιγμή να επικρατήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να μην ισχύσουν αυτά που λέγονται και γράφονται. Μια τέτοια απόφαση μοιάζει με απονενοημένο διάβημα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό θα σφραγίσει όχι μόνο τις σχέσεις της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, αλλά και το κύρος της πολιτικής εξουσίας στο εσωτερικό της Ελλάδας εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όπως επισήμανε, η μεγάλη αυτή διοργάνωση επιστρέφει στη χώρα όπου γεννήθηκε και «όλοι μας, συστρατευόμενοι στον αυτό σκοπό, πρέπει να δώσουμε δείγματα της ευπρέπειας και της ικανότητάς μας να φέρουμε εις πέρας τους Αγώνες».
Ο κ. Χριστόδουλος μίλησε και για τις οικονομικές ανισότητες που υπάρχουν στην κοινωνία, επαναλαμβάνοντας ότι «χρειαζόμαστε πνευματική αναβάθμιση».
Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στο διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους, λέγοντας οτι «η Εκκλησία δεν είναι πολιτική, αλλά πνευματική δύναμη. Δεν έχουμε καμία σχέση με τις εξουσίες του κόσμου ετούτου. Εμείς στηριζόμαστε περισσότερο στο Θεό, στον οποίο πιστεύουμε, και στον απλοϊκό λαό ο οποίος και αυτός μας πιστεύει».
Ο κ. Χριστόδουλος ευχήθηκε στην κυρία Μπακογιάννη «καλή επιτυχία» στα νέα της καθήκοντα.
Αμέσως μετά, τα κάλαντα έψαλαν στον Αρχιεπίσκοπο βρακοφόροι της Κρήτης, αλλά και μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρίες.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου