Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Ρώμη έπειτα από 56 χρόνια εξορίας η τέως βασιλική οικογένεια της Ιταλίας

Στη Ρώμη έπειτα από 56 χρόνια εξορίας η τέως βασιλική οικογένεια της Ιταλίας

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο και το γιο του έφθασε τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, ο Βιτόριο Εμανουέλε της Σαβοΐας, γιος του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας. Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας επιστρέφουν το απόγευμα στη Γενεύη.

51

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο και το γιο του έφθασε τη Δευτέρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, ο Βιτόριο Εμανουέλε της Σαβοΐας, γιος του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας. Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας επιστρέφουν το απόγευμα στη Γενεύη.

Ο επικεφαλής του οίκου της Σαβοΐας έφθασε στην Ιταλία έπειτα από 56 χρόνια εξορίας λόγω της συνεργασίας του βασιλιά Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙΙ με το φασιστικό καθεστώς του Μπενίτο Μουσολίνι. Οι άρρενες διάδοχοι της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ιταλίας είχαν καταδικασθεί σε εξορία από το 1946.

Το 1938, ο Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙΙ -ο τελευταίος βασιλιάς της Ιταλίας (1900 – 1946)- είχε δεχθεί να επικυρώσει τους νόμους του Μπενίτο Μουσολίνι, βάσει των οποίων 8.000 Εβραίοι της Ιταλίας μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το καλοκαίρι, το ιταλικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε συνταγματική τροπολογία που επιτρέπει την επιστροφή τους και από τις 10 Νοεμβρίου τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογενείας που έλαβαν τα ιταλικά τους διαβατήρια μπορούσαν να επιστρέψουν στη χώρα.

Νωρίτερα, ο Βιτόριο Εμανουέλε και ο γιος του, Εμανουέλε Φιλιμπέρτο, είχαν δώσει τις «τυπικές εγγυήσεις» για την πίστη τους στο Σύνταγμα της Ιταλίας, χειρονομία που είχαν αρνηθεί στο παρελθόν. Η κίνηση αυτή άνοιξε το δρόμο για τη λήψη της σχετικής απόφασης από την Βουλή της Ιταλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024