Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 11o
Συνάντηση με τον Γλαύκο Κληρίδη ζήτησε από ραδιοφώνου ο Ντενκτάς

Συνάντηση με τον Γλαύκο Κληρίδη ζήτησε από ραδιοφώνου ο Ντενκτάς

Συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, για να πληροφορηθεί «τι θέλει να κάνει», ζήτησε ο Ραούφ Ντενκτάς. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αξίωσε από την ελληνοκυπριακή πλευρά να επαναξιολογήσει τις θέσεις της μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

38

Συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, για να πληροφορηθεί «τι θέλει να κάνει», ζήτησε ο Ραούφ Ντενκτάς. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αξίωσε από την ελληνοκυπριακή πλευρά να επαναξιολογήσει τις θέσεις της μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Ραούφ Ντενκτάς, σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό του κατοχικού καθεστώτος Μπαϋράκ, είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να εγκαταλείψουν τις μέχρι τώρα θέσεις τους και πρόσθεσε ότι «για να ανοίξει ο δρόμος προς τη λύση, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι δυνατό να ζήσουν ως μειονότητα στο πλαίσιο μιας ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας».

«Ό,τι έκανα μέχρι σήμερα για να διαφυλάξω τα δικαιώματα του λαού μου, θα εξακολουθήσω να το πράττω» δήλωσε ο Ραούφ Ντενκτάς.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συναντήθηκε την Παρασκευή στην Αγκυρα με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου, με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις. Ο κ. Έρογλου είχε συνάντηση με τον αρχηγό του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ταγίπ Ερντογάν και θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Εν τω μεταξύ, οι Τουρκοκύπριοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους εναντίον του Ραούφ Ντενκτάς και των χειρισμών του το Κυπριακό. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ η αντιπολίτευση δηλώνει ότι ο Ραούφ Ντενκτάς δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκυπρίους.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην τουρκική συνοικία της κατεχόμενης Αμμοχώστου διαδήλωση εναντίον της πολιτικής του Ντενκτάς, στην οποία πήραν μέρος περισσότερα από 6.000 άτομα. Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει παρόμοια εκδήλωση στην κατεχόμενη Μόρφου και στις 29 Δεκεμβρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Εξάλλου, Τουρκοκύπριοι πολιτικοί εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν, προκειμένου να καταδείξουν ότι ο Ραούφ Ντενκτάς δεν τους εκπροσωπεί. Ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζιάν δήλωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους Τουρκοκυπρίους και ως εκ τούτου οι διαμαρτυρίες θα κορυφωθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies