28

Μόνη και χωρίς διαχωριστικά τζάμια θα συναντά -για μισή ώρα την εβδομάδα- το 12χρονο γιο της Έκτορα η Αγγελική Σωτηροπούλου, μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, στο οποίο είχε προσφύγει η σύζυγος του Δημήτρη Κουφοντίνα κατά απόφασης του Συμβουλίου Φυλακών.

Επρόκειται για ένα από τα αιτήματα της Σωτηροπούλου που βρίσκεται στην έβδομη ημέρα απεργίας πείνας. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε ότι οι Αρχές των φυλακών του Κορυδαλλού καλώς απέρριψαν τα αιτήματά της για άρση του καθεστώτος απομόνωσης, και της απρόσκοπτης επικοινωνίας με το συνήγορό της.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, το βούλευμα δίνει το δικαίωμα στη Σωτηροπούλου να συναντήσει το παιδί της χωρίς την παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων σε άλλη πιθανόν αίθουσα από εκείνη που γινόταν το επισκεπτήριο μέχρι σήμερα. Ανάλογο αίτημα αναμένεται να υποβάλει και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το ζεύγος Σωτηροπούλου – Κουφοντίνα αναμένεται να ζητήσει επίσης από το Συμβούλιο Φυλακών να συνευρίσκεται ως ανδρόγυνο πλέον μία ή δύο φορές την εβδομάδα, όπως ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ