Παλαιστίνιος, μέλος ένοπλων οργανώσεων, έχασε τη ζωή του από πυρά ισραηλινών δυνάμεων που διενεργούσαν έλεγχο στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα κοντά στην Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης την Τετάρτη. Μπαράζ συλλήψεων διενεργήθηκε στη διάρκεια της νύχτας.
Παλαιστίνιος, μέλος ένοπλων οργανώσεων, έχασε τη ζωή του από πυρά ισραηλινών δυνάμεων που διενεργούσαν έλεγχο στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα, κοντά στην Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης την Τετάρτη.
Όπως μετέδωσε το Reuters, οι Ισραηλινοί στρατιώτες επιχείρησαν να συλλάβουν τον Οσάμα Μπάντρα, που φέρεται ως πρώην μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ο Παλαιστίνιος προσπάθησε να διαφύγει και οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ εναντίον του.
Στον ίδιο καταυλισμό οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος κατασκεύαζε εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, στη διάρκεια της νύχτας συνελήφθησαν ακόμη ένδεκα Παλαιστίνιοι στη Τουλκάρεμ της Δυτικής Οχθης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων ετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής