
Ανά τριετία η κλήση των εφέδρων για μετεκπαίδευση, λόγω μείωσης της θητείας
Περίπου ανά δύο με τέσσερα χρόνια θα γίνεται στο εξής η κλήση των εφέδρων για μετεκπαίδευση, λόγω της μείωσης του χρόνου θητείας και της αναδιοργάνωσης του Στρατού. Παράλληλα καθιερώνεται η λεγόμενη «εφεδρεία δύο ταχυτήτων».
30
Περίπου ανά δύο με τέσσερα χρόνια θα γίνεται στο εξής η κλήση των εφέδρων για μετεκπαίδευση, λόγω της μείωσης του χρόνου θητείας και της αναδιοργάνωσης του Στρατού. Παράλληλα καθιερώνεται η λεγόμενη «εφεδρεία δύο ταχυτήτων».
Όπως αναφέρεται στο Έθνος και την Ελευθεροτυπία της Τετάρτης, στην «πρώτη ταχύτητα» ανήκουν όλοι οι έφεδροι που διαμένουν μόνιμα κοντά στις μονάδες που τους καλούν, είναι νεαρής ηλικίας και μπορούν να παρουσιαστούν αυθημερόν. Στη «δεύτερη ταχύτητα» εντάσσονται οι υπόλοιποι έφεδροι που θα κληθούν σε μελλοντικούς σχηματισμούς.
Η μετεκπαίδευση θα διαρκεί τέσσερις έως δέκα ημέρες, ανάλογα με το όπλο, ενώ οι κάτοικοι των νησιών και του Έβρου θα καλούνται κάθε δύο χρόνια και των υπόλοιπων περιοχών ανά τρία με τέσσερα χρόνια.
Επίσης, τα Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης δεν θα έχουν πλέον κόκκινο χρώμα, αλλά πράσινο. Όσο για το απολυτήριο του Στρατού, σε αυτό δεν θα υπάρχει χρώμα, αλλά κωδικοί αριθμοί.
Αλλαγές προβλέπονται και στις επιτάξεις των οχημάτων και μηχανημάτων. Συνολικά, 52.000 οχήματα περιλαμβάνονται στον κατάλογο για επίταξη, ενώ κάθε χρόνο το αρχείο του ΓΕΣ θα εμπλουτίζεται και θα ενημερώνεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς

