
Την «πόρτα» της NAFTA θα χτυπήσει η Τουρκία εάν δεν γίνει δεκτή από την ΕΕ
Σε ένταξη της ...στη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου (NAFTA) προσβλέπει η Τουρκία σε περίπτωση που αποτύχει στις προσπάθειές της να γίνει μέλος της ΕΕ. Αυτό τουλάχιστον πρότεινε ο Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον Τζορτζ Μπους.
37
Σε ένταξη της …στη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου (NAFTA) προσβλέπει η Τουρκία σε περίπτωση που αποτύχει στις προσπάθειές της να γίνει μέλος της ΕΕ.
Ο αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι πρότεινε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους να ενταχθεί η χώρα του στη NAFTA σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αν η Τουρκία δει να της αρνούνται την ένταξη στην ΕΕ, δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου» δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, στη διάρκεια ομιλίας του σε Τούρκους που ζουν στη Νέα Υόρκη.
«Σε περίπτωση άρνησης της ΕΕ, θα αναζητήσουμε μια διέξοδο. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινα στον πρόεδρο Μπους να δεχθεί την Τουρκία στη NAFTA» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης: Επίσημα παίκτης του Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ
- Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 27χρονος Γερμανός για την άγρια επίθεση στην πρώην σύντροφό του
- Φωτιά στο Μακρυχώρι Λάρισας – Δέκα πυροσβέστες στο σημείο
- Τσίπρας σε πρέσβεις Β. και Ν. Αμερικής: Σεβασμός στον Χάρτη του ΟΗΕ και επιστροφή στη διπλωματία από όλους
- Marfin: Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική εμπρηστική επίθεση
- Ανησυχία με Γιαμάλ στην Ισπανία: Δεν προπονήθηκε την Πέμπτη (vid)