
H Ολυμπιακή Αεροπορία θα συνεχίσει να λειτουργεί, διαβεβαιώνει ο Χρ.Βερελής
H Ολυμπιακή Αεροπορία θα συνεχίσει οπωσδήποτε να λειτουργεί, διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρ.Βερελής, τονίζοντας παράλληλα ότι η εταιρεία θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλει επιστροφή ποσών στο ελληνικό Δημόσιο.
28
«H Ολυμπιακή Αεροπορία θα συνεχίσει οπωσδήποτε να λειτουργεί. Εάν η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβάλει στην Ολυμπιακή να επιστρέψει κάποια ποσά στο ελληνικό Δημόσιο, η εταιρεία θα κάνει χρήση του νομίμου δικαιώματός της, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, και θα καταθέσει έφεση εντός 60 ημερών, καθώς και κάθε άλλο ένδικο μέσο», τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής.
Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση ο κ. Βερελής υπογράμμισε ότι εάν οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι φέρουν πλήρεις αποδείξεις ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια «θα τις έχουμε υπόψη μας και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία με κάποιον από τους δύο Golden Aviation ή Aegean Airlines), θα προχωρήσουμε και σε τρίτη διερεύνηση».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν.Χριστοδουλάκης, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εθνικός αερομεταφορέας χωρίς κρατικές ενισχύσεις και με βιώσιμο σχήμα, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τον προτιμώμενο υποψήφιο εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα καταλήξουν εντός του επομένου διμήνου με απόλυτη διαφάνεια.
Μέσα σε αυτό το κλίμα άρχισαν σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και καλούν την κυβέρνηση να μην πάρει βιαστικές αποφάσεις, αλλά να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.
Η Ομοσπονδία Σωματείων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) πραγματοποίησε τετράωρη στάση εργασίας (11:00 – 13:00) και συγκέντρωση στη λεωφόρο Β.Σοφίας, έξω από τα γραφεία της ΕΕ όπου και επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις των εργαζομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κοπή κότινου από την Αρχαία Ελιά Βουβών στο πλαίσιο του 10ου Μαραθωνίου Κρήτης από τον Δήμο Πλατανιά
- Ο Μασκ τάσσεται κατά της φοροαποφυγής, όμως η Tesla πληρώνει μηδενικό φόρο στις ΗΠΑ
- Τροχαίο στη Λιοσίων: Κακουργηματική δίωξη στον 16χρονο – Βαριές κατηγορίες και στους άλλους τρεις
- Βίκυ Καγιά: Διαζύγιο με τον Ηλία Κράσσα; Τι απαντά η ίδια
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο συγκλονιστικό επεισόδιο στο MEGA
- Αν αυτό είναι achievement, ας το αφήσουμε καλύτερα…

