
Ο 63χρονος Τζον Σνόου νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Τον 63χρονο Τζον Σνόου, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο από το 1991 του αμερικανικού κολοσσού σιδηροδρόμων CSX, επέλεξε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους για νέο υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ σε αντικατάσταση του Πολ Ο Νιλ.
27
Τον 63χρονο Τζον Σνόου, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο από το 1991 του αμερικανικού κολοσσού σιδηροδρόμων CSX, επέλεξε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους για νέο υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ σε αντικατάσταση του Πολ Ο Νιλ που παραιτήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.
Όπως και ο προκάτοχός του, ο οποίος προηγουμένως ήταν πρόεδρος του ομίλου αλουμινίου Alcoa και ο Σνόου έχει μεγάλη επιχειρηματική εμπειρία.
Ο Τζον Σνόου, που γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1939 στο Τολίντο της πολιτείας Οχάιο, κατείχε σημαντικές θέσεις μεταξύ 1980 και 1991 στη διοίκηση της σημαντικότερης εταιρείας σιδηδοδρόμων στην ανατολική περιφέρεια των ΗΠΑ.
Η εμπειρία του ως κυβερνητικού αξιωματούχου είναι μεγάλη, καθώς υπηρέτησε στις κυβερνήσεις του Ρίτσαρντ Νίξον και Τζον Φορντ.
Μετά από πανεπιστημιακή καριέρα ο Σνόου εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος στο υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ το 1972, πριν αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Μεταφορών, υπεύθυνου αρχικά για τα διεθνή και εν συνεχεία τα εσωτερικά θέματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Μια νύχτα μόνο»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Markos by Night: Πρωτιά στην τηλεθέαση το Σάββατο με την παράσταση «Greece The Musicult»
- Με Σέρβους Υπουργούς συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βόλβης
- Οι οπαδοί της Σάντος «έκραξαν» τον Νεϊμάρ
- Ο Αθανάσιος Καββαδάς νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
- Έχω παιδιά: Είναι ο οδοντίατρος φίλος μας;