
Δεν ήθελα ανέντιμη ελευθερία, δηλώνει ο Δ.Κουφοντίνας από τις φυλακές Κορυδαλλού
Θα μπορούσα να διαφύγω, όμως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με την επαναστατική ηθική και τις ιδέες μου, υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος δηλώνει αλληλέγγυος σε όσους «έσπασαν» και χαρακτηρίζει τη 17Ν επαναστατική οργάνωση χωρίς αρχηγούς.
28
Θα μπορούσα να διαφύγω, όμως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με την επαναστατική ηθική και τις ιδέες μου, υποστηρίζει ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Ο Δ.Κουφοντίνας επιμένει στον πολιτικό χαρακτήρα της δράσης του και χαρακτηρίζει τη 17Ν «μία ολιγομελή επαναστατική οργάνωση χωρίς αρχηγούς και στρατιώτες». Επίσης, δηλώνει αλληλέγγυος σε όσους «έσπασαν» κατά τη διάρκεια και της προανάκρισης και αναφέρεται στο Σάββα Ξηρό ως ένα «πολύτιμο σύντροφο».
Ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης περιγράφει ακόμη το ιστορικό πλαίσιο που γέννησε τις ένοπλες οργανώσεις στην Ελλάδα, λέγοντας πως η 17Ν «βασίστηκε στην παραδοχή ότι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας μπορεί να γίνει μόνο με βίαια μέσα». Εντούτοις, δεν αναφέρεται σε καμιά άλλη οργάνωση.
Παράλληλα, διαψεύδει τη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι η 17 Νοέμβρη ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα και αποφεύγει να μιλήσει για συγκεκριμένες ενέργειες, με εξαίρεση την υπόθεση της Ριανκούρ, για την οποία ειρωνεύεται τις επίσημες και ανεπίσημες αστυνομικές εκδοχές.
Πιστός στις αρχικές του δηλώσεις δεν κάνει διάκριση μεταξύ όσων δικαίως έχουν κατηγορηθεί και όσων βρίσκονται αδίκως -κατ αυτόν- στον Κορυδαλλό ή όσων αποστασιοποιήθηκαν κατά καιρούς από την οργάνωση. Κατονομάζει μόνον τον Σάββα Ξηρό, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολύτιμο σύντροφο» και «σημαντικό στέλεχος».
Ο Κουφοντίνας επιμένει στην ιδεολογική συνέχεια της τρομοκρατικής οργάνωσης, και ερμηνεύει την τελευταία της στροφή προς «εθνικούς στόχους», λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να αγνοηθούν καθώς «το έθνος μπορεί να αποτελεί ιστορική κατηγορία, αλλά όπως φαίνεται θα μας ακολουθεί και στην επόμενη ιστορική περίοδο».
Σε κανένα σημείο ο «Λουκάς» δεν αποστασιοποιείται από τη δράση της 17Ν, αλλά αφήνει να εννοηθεί το οριστικό της τέλος μιλώντας σε παρελθοντικούς χρόνους για αυτήν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ολλανδία 8-12: Ήττα για την Εθνική Γυναικών και κρίσιμο παιχνίδι με την Αυστραλία
- Met Gala 2026: Οι ασύλληπτες τιμές των εισιτηρίων, η επιστροφή μιας σούπερ σταρ και το «όχι» του Μαμντάνι
- Χεζμπολάχ εναντίον… Angry Birds! Γιατί έγινε πυρ και μανία με το βιντεοπαιχνίδι
- Ροντινέι: «Τιμή μου που υπερασπίζομαι τα χρώματα του Ολυμπιακού – Είμαστε φίλοι με τον Ζιοβάνι»
- «Να ραφτώ ή να μη ραφτώ;»: Τι αποκάλυψε η Σίσσυ Χρηστίδου για τον γάμο της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή της;
- Νέα Αριστερά για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Ο κ. Τζαβέλλας σε εντεταλμένη υπηρεσία»