Ένας στους τέσσερις ασφαλισμένους δεν μπορεί να πληρώσει τα ασφάλιστρα ζωής
Αθήνα: Ένας στους τέσσερις ασφαλισμένους δεν μπορεί να πληρώσει τα ασφάλιστρα ζωής και ακυρώνει τα συμβόλαια του μετά τη διετία, επισημαίνουν στελέχη της ασφαλιστικής βιομηχανίας.
Αθήνα: Ένας στους τέσσερις ασφαλισμένους δεν μπορεί να πληρώσει τα ασφάλιστρα ζωής και ακυρώνει τα συμβόλαια του μετά τη διετία, επισημαίνουν στελέχη της ασφαλιστικής βιομηχανίας.
Ειδικότερα, το 25% των ασφαλισμένων μετά τη διετία ασφάλισης αναγκάζονται να ακυρώνουν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια στον κλάδο ζωής, το 7% των ασφαλισμένων πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ακυρώνουν τα συμβόλαιά τους, ενώ το 15% των ασφαλισμένων διακόπτουν τη σύμβαση μετά το 12μηνο.
Προβλήματα, υπάρχουν και στον τομέα των ασφαλειών υγείας καθώς το κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρίες έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τη χρήση των καρτών νοσηλείας αλλά και στην κάλυψη των σεισμών μια και το ασφάλιστρο αυξάνεται κατακόρυφα λόγω των απαιτήσεων των αντασφαλιστών.
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος στο μεταξύ απέρριψε την περίπτωση σύστασης του Οργανισμού Ασφάλισης Φυσικών Καταστροφών και αναζητεί λύσεις για το πρόβλημα σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Τέλος, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών έχει ζητήσει με υπόμνημά της από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να αναβληθεί μέχρι το 2005 η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Kellogg’s: Πως η πατέντα για τα πρώτα δημητριακά δημιούργησε αδελφική αντιζηλία και τη μεγαλύτερη εταιρεία
- Χάος στο Παρίσι μετά τον τελικό του Champions League – Σοβαρά επεισόδια με 416 προσαγωγές και ολονύχτιες συγκρούσεις (vids)
- Τι μας υπενθυμίζει η κυριακάτικη Καλημέρα του Αρκά;
- Ο Τραμπ θέλει οι μουσουλμανικές χώρες να ενταχθούν στις Συμφωνίες του Αβραάμ – Αν τελειώσει ο πόλεμος στο Ιράν
- Kale: Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για αυτό το superfood
- Οι «φορολογικοί παράδεισοι» παραμένουν δημοφιλείς παρά τα μέτρα για τις offshore
- Οι Σπερς εκθρόνισαν τους Θάντερ με MVP Γουεμπανιάμα και έφυγαν για τελικούς με τους Νικς (vid)
- Ο «Ίων» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στην Επίδαυρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/rad-pozniakov-134-72ac7W4-unsplash-315x220.jpg)












































![Περισσότερες από 410 συλλήψεις στη Γαλλία, οι 283 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-30T214003Z_1512690443_UP1EM5U1O6P5Q_RTRMADP_5_SOCCER-CHAMPIONS-PSG-ARS-PARIS-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442