
Τα μέτρα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σώζουν ζωές
Λονδίνο: Η λήψη μέτρων κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση πλήθους νόσων και να βελτιώσει σημαντικά και άμεσα το επίπεδο υγείας των πολιτών μιας μεγαλούπολης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.
Λονδίνο: Η λήψη μέτρων κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση πλήθους νόσων και να βελτιώσει σημαντικά και άμεσα το επίπεδο υγείας των πολιτών μιας μεγαλούπολης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.
Ερευνητική ομάδα των Πανεπιστημίων του Λονδίνου και του Χονγκ Κονγκ, συνέκρινε τα ποσοστά θνησιμότητας στην πόλη του Χόνγκ Κονγκ, έπειτα από τη λήψη άμεσων μέτρων κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Τα βασικά στοιχεία, συνοψίζονται στα εξής:
– Όσο περισσότερα ήταν τα έτη κατά τα οποία η ατμόσφαιρα παρέμενε καθαρή, τόσο αυξανόταν η μακροβιότητα των κατοίκων.
– Οι γυναίκες-κάτοικοι υπολογίζεται ότι κέρδισαν, κατά μέσο όρο, περίπου 20 ημέρες ζωής το χρόνο και οι άνδρες 41 ημέρες.
– Τα ποσοστά θνησιμότητας από τις νόσους του αναπνευστικού συστήματος μειώθηκαν σε ποσοστό 5% για κάθε χρόνο που διανύθηκε από την εφαρμογή του μέτρου και έπειτα. Τα αντίστοιχα ποσοστά όσον αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα ήταν 2%.
“Η μόλυνση που οφείλεται στην ύπαρξη διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα έχει άμεση σύνδεση με τα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα. Η μελέτη καταδεικνύει ότι ο έλεγχος των επιπέδων μόλυνσης έχει άμεσα και μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα στην υγεία των πολιτών”, λέει χαρακτηριστικά ο Δρ Άντονι Χέντλεϊ, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
Το Χόνγκ Κόνγκ ήταν μέχρι πρόσφατα μια από τις πόλεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης στον κόσμο, τόσο σε ξηρά, όσο και σε θάλασσα, κάτι που αποδεικνύεται από την παλαιότερη απόφαση της κυβέρνησης να συστήσει στους πολίτες να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους.
Πρόσφατα, όμως, η κυβέρνηση έλαβε δραστικά μέτρα κατά της ρύπανσης, οδηγώντας σχεδόν στην επίλυση του προβλήματος, το οποίο οδηγούσε σε θάνατο περίπου 6.000 πολίτες το χρόνο.
health.in.gr
- Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων: «Τριαντόπουλος και Καραμανλής έπρεπε να είναι μαζί κατηγορούμενοι στην κύρια δίκη για τα Τέμπη»
- Και επίσημα ο Γιούργκεν Κλοπ για τέσσερα χρόνια στον πάγκο της εθνική Γερμανίας
- Μανιάτης προς ΕΕ: Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους το σύστημα τηλεδιοίκησης και αυτόματης πέδησης ETCS στην Ελλάδα;
- Δήμος Παλλήνης: Οριστική λύση για τις εργατικές κατοικίες Παλλήνης
- «Ο Γκουαρντιόλα απέρριψε την πρόταση της Ιταλίας» (vid, pic)
- Πυρκαγιές στην Ισπανία: Για δραματική κατάσταση κάνει λόγο ο Σάντεθ – Η Ελλάδα στέλνει δύο Καναντέρ

