Δευτέρα 04 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Βάση για συμφωνία χαρακτηρίζει το σχέδιο Ανάν ο Τόμας Μίλερ

Βάση για συμφωνία χαρακτηρίζει το σχέδιο Ανάν ο Τόμας Μίλερ

Ως «πολύ καλό σχέδιο, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση όχι μόνο για διαπραγματεύσεις, αλλά και για συμφωνία» χαρακτηρίζει την Κυριακή ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

71

Ως «πολύ καλό σχέδιο, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση όχι μόνο για διαπραγματεύσεις, αλλά και για συμφωνία» χαρακτηρίζει την Κυριακή ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

«Είναι ένα σχέδιο στο οποίο υπάρχουν πολλές λευκές σελίδες που πρέπει να γεμίσουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μπορεί όμως να λειτουργήσει» εκτιμά ο κ. Μίλερ, υποστηρίζοντας ότι «αν θέλουμε να λειτουργήσει, θα λειτουργήσει. Αν θέλουμε να τους σαμποτάρουμε, δεν θα λειτουργήσει».

«Κάτι που είναι πολύ σημαντικό» υπογραμμίζει, «είναι ότι προτείνεται να δημιουργηθεί ένα ομοσπονδιακό σύστημα με δύο νομοθετικά σώματα, κάτι με το οποίο είμαστε εξοικειωμένοι, διότι υπάρχει στις ΗΠΑ ένα πολύ παρόμοιο σύστημα». «Δεν λειτουργεί πάντοτε ομαλά, αλλά καμία κυβέρνηση και καμία δημοκρατία δεν λειτουργεί πάντοτε ομαλά. Αν θέλετε κάτι να λειτουργεί ομαλά, τότε πρέπει να κάνετε μία δικτατορία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αποφεύγοντας να εκτιμήσει κατά πόσο είναι εφικτό το όλο εγχείρημα να διευθετηθεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, ο κ. Μίλερ σημειώνει ότι «είναι δυνατό να υπάρξει μία συμφωνία για ένα πλαίσιο και να ακολουθήσουν ενδεχομένως λεπτομέρειες».

Αναφορικά δε, με τη διπλωματική δυναμική ανάμεσα στον Ραούφ Ντενκτάς και τη νέα κυβέρνηση στην Τουρκία, σχολιάζει ότι «είναι πραγματικά εντυπωσιακή αυτή η περίοδος την οποία διανύουμε και είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε αυτή τη δυναμική και να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε την ανταπόκριση που μπορεί να υπάρχει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μίλερ επισημαίνει ότι «έχουμε δει θετικά μηνύματα στις πρώτες αυτές μέρες της νέας τουρκικής κυβέρνησης έως σήμερα».



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 04 Μαϊου 2026
Cookies