
Μείωση 0,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη το Σεπτέμβριο
Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη υποχώρησε κατά 0,2% το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat, καταδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία. Στο τρίτο τρίμηνο η παραγωγή μειώθηκε για πρώτη φορά φέτος.
27
Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη υποχώρησε κατά 0,2% το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat, καταδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία.
Σε ετήσια βάση η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρίτο τρίμηνο το βιομηχανικό προϊόν υποχώρησε, για πρώτη φορά φέτος, κατά 0,1%.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αυτά τα στοιχεία είναι πιθανό να ενισχύσουν τις προσδοκίες των αγορών ότι η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης θα αρχίζει να κερδίζει έδαφος από το 2003.
Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν πτώση της παραγωγής κατά 0,4% σε μηνιαία και κατά 0,7% σε ετήσια βάση. Τον Αύγουστο είχε αυξηθεί κατά 0,2% μηνιαίως και είχε υποχωρήσει κατά 1,2% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις