Από τη Γαλλία άρχισε την κύκλο των επαφών του για το Κυπριακό ο Κ.Καραμανλής
Από το Παρίσι άρχισε ο κύκλος των επαφών του Κώστα Καραμανλή για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Ένωση για την Προεδρική Πλειοψηφία.
Από το Παρίσι άρχισε ο κύκλος των επαφών του Κώστα Καραμανλή για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Ένωση για την Προεδρική Πλειοψηφία (UMP).
Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Καραμανλής είχε επαφές με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών κ. Βιλπέν, την υπουργό Αμυνας κ. Λιό, τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Μαρτένς και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Μπαρόζο.
Στόχος των επαφών αυτών είναι η προβολή των ελληνικών θέσεων για το Κυπριακό και, κυρίως, την επιβεβαίωση της αποσύνδεσης της πορείας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ από την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.
Μετά το τέλος του συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να αναφερθεί στις εξελίξεις στο Κυπριακό και έδωσε έμφαση στις κοινές ιδέες που δυνδέουν το κόμμα του με το UMP.
«Συμμετείχα στο ιδρυτικό συνέδριο του αδελφού με τη ΝΔ κόμματος του κ. Ζιπέ, το οποίο στηρίζει ο πρόεδρος Σιράκ και ο πρωθυπουργός Ραφαρέν. Μας ενώνουν κοινές ιδέες και αντιλήψεις για το μέλλον της Ευρώπης, που κυριαρχούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι ίδιες ιδέες και αντιλήψεις, που σύντομα θα γίνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στην Ελλάδα», είπε ο κ. Καραμανλής.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59