
Ένας πόλεμος στο Ιράκ δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ, εκτιμά ο Ράμσφελντ
Την πεποίθηση ότι ένας πόλεμος στο Ιράκ δεν θα διαρκέσει «περισσότερο από πέντε μήνες» και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι σαν τον «ΒΠαγκόσμιο Πόλεμο» -όπως υποστηρίζουν μερικοί- εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ.
31
Την πεποίθηση ότι ένας πόλεμος στο Ιράκ δεν θα διαρκέσει «περισσότερο από πέντε μήνες» και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι σαν τον «ΒΠαγκόσμιο Πόλεμο» -όπως υποστηρίζουν μερικοί- εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου στηρίζει τις απόψεις του στο γεγονός ότι ο αμερικανικός στρατός είναι πολύ ισχυρότερος συγκριτικά με το 1991 -όταν ξέσπασε ο Πόλεμος του Κόλπου- ενώ αντίστοιχα, οι αμυντικές ικανότητες του Ιράκ έχουν μειωθεί σημαντικά.
Συνεπώς, η μεγαλύτερη ανησυχία -κατά τον Ράμσφελντ αλλά και της αμερικανικής ηγεσίας συνολικά- είναι το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, την ώρα που θα πραγματοποιείται η επέμβαση στο Ιράκ.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι -εάν (ο Σαντάμ) έχει τη δυνατότητα- θα ήθελε να δει την πραγματοποιήση τρομοκρατικών επιθέσεων, μόλις αναληφθεί στρατιωτική δράση (κατά του Ιράκ)» επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός, όπως μεταδίδει το BBC.
Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ αναφέρθηκε στη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, υπενθυμίζοντας στο ακροατήριό του ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις το 1991 είχαν διαρκέσει μόλις 100 ώρες.
«Δεν μπορώ να σας πω εάν η χρήση βίας εναντίον του Ιράκ σήμερα ια διαρκούσε πέντε ημέρες, πέντε εβδομάδες ή πέντε μήνες, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο από αυτό» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.
Ο Ράμσφελντ εκτιμά εξάλλου ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση με χημικά και βιολογικά όπλα, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν, με στόχο τους Ιρανούς και τους Κούρδους.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη και για αυτό το ενδεχόμενο» κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Το πιο καλό νέο είναι ο… Τζόουνς
- Αγορά εργασίας: CEOs… από απελπισία – Πώς η AI γκρεμίζει την παραδοσιακή ιδέα της καριέρας
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla



