
Προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το μολυσμένο αίμα
Αθήνα: Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων, Σ. Μπάγιας, με αφορμή καταγγελίες για παρτίδα παράγωγων αίματος μολυσμένων με τον ιό της ηπατίτιδας C που εστάλη στο εξωτερικό.
Αθήνα: Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων, Σ. Μπάγιας, με αφορμή καταγγελίες για παρτίδα παράγωγων αίματος μολυσμένων με τον ιό της ηπατίτιδας C που εστάλη στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, τον περασμένο Απρίλιο το Κέντρο Παραγώγων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας απέστειλε 30.000 λίτρα πλάσματος σε κέντρο της Ολλανδίας από τα οποία εντοπίσθηκε μία φιάλη μολυσμένη.
Ο κ. Μπάγιας ζητά να διαπιστωθεί από την έρευνα που θα ανατεθεί σε εισαγγελέα Πρωτοδικών εάν από την συγκεκριμένη παρτίδα έγιναν μεταγγίσεις στην Ελλάδα και αν προκλήθηκε κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Ο εισαγγελέας σε αυτήν την περίπτωση δίνει εντολή να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήρε τις κυρώσεις σε βάρος της Ροδρίγκες
- Το συγκλονιστικό «αντίο» του Λάκη Λαζόπουλου στη Μαρινέλλα – «Είναι από τις μεγάλες γυναίκες των καιρών μας»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ενατη πιο ακριβή σε όλο τον κόσμο
- Γιορτή σήμερα 2 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]
- Σάκοτα: «Έπρεπε να ψάξουμε τον τρόπο να παλέψουμε και το κάναμε»

