
Σημαντικό γεγονός για την ΕΕ η ένταξη της Κύπρου, κατά τη Λογιόλα ντε Παλάθιο
Η Κύπρος θα εισέλθει στην ΕΕ το 2004, ακριβώς όπως έχει ειπωθεί από τα Συμβούλια των Βρυξελλών, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδια για θέματα ενέργειας και μεταφορών Λογιόλα ντε Παλάθιο μετά τη συνάντησή της με τον Γιώργο Παπανδρέου.
28
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για θέματα ενέργειας και μεταφορών Λογιόλα ντε Παλάθιο.
Οι συνομιλίες κάλυψαν θέματα που άπτονται της προετοιμασίας της ελληνικής προεδρίας, της ενέργειας και των μεταφορών, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις ως προς το σχέδιο Αναν εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης.
Μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Ντε Παλάθιο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσο οξύ θα ήταν για την ΕΕ αν εισερχόταν η μισή Κύπρος στην Ένωση, απάντησε ότι το σημαντικό είναι ότι η Κύπρος θα εισέλθει στην ΕΕ.
«Η Κύπρος θα εισέλθει στην ΕΕ. Θέλουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενιαία» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι, αν και δεν θέλει να προκαταλάβει την Κοπεγχάγη, η Κύπρος θα εισέλθει στην Ένωση το 2004, ακριβώς όπως έχει ειπωθεί ήδη από τα Συμβούλια των Βρυξελλών.
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «η Κύπρος μπαίνει σε ένα δρόμο πολύ θετικό για την ενταξιακή της πορεία. Αναμένουμε τις 12 Δεκεμβρίου, μακάρι να μπει και ενιαία. Κάνουμε προσπάθειες γι αυτό […] Συζητήσαμε το πρόσφατο σχέδιο Αναν, και νομίζω ότι όλοι μας διακατεχόμαστε από την ελπίδα οτι θα βρεθεί λύση και μάλιστα λύση το συντομότερο».
Η κ. Ντε Παλάθιο ανέφερε ακόμα ότι θα υπογραφεί βαλκανικό σύμφωνο αερίου και ηλεκτρισμού που αφορά τη συνεργασία με τα κράτη της Βαλκανικής. Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, οτι η Λογιόλα ντε Παλάθιο προωθεί τη δημιουργία ενεργειακών δικτύων και ειδικότερα υποστηρίζεται η συνεργασία Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας στον ενεργειακό τομέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Βαλαντσιούνας, η πρόταση της Ζαλγκίρις και οι πιθανότητες για επιστροφή στη Euroleague
- Μωβ μέδουσες: Γιατί έχει αυξηθεί η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες – Σχέδιο με πλωτά πλέγματα σε παραλίες της Εύβοιας
- «Δεν είναι ύποπτος φυγής ο 89χρονος» – Αιχμές από τον δικηγόρο του για την ποινική μεταχείρισή του
- NBA: Μυθικός Λεμπρόν Τζέιμς έστειλε τους Λέικερς στους ημιτελικούς της Δύσης – Δύο Game 7 στην Ανατολή (vids)
- Διάκριση των εξουσιών;
- ΕΕ: Χάσμα αμοιβών ανδρών και γυναικών – Η απαίτηση των εργοδοτών για απορρύθμιση απειλεί ό,τι έχουμε πετύχει



