
Το βραβείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Προγραμμάτων Πληροφορική του 2002 στον Κ.Σημίτη
Το ετήσιο βραβείο «Cyber Champion» απονεμήθηκε στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για το 2002, από την Ένωση Επιχειρήσεων Προγραμμάτων Πληροφορικής (Business Software Alliance), χάρη στην πολιτική προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας.
71
Το ετήσιο βραβείο «Cyber Champion» απονεμήθηκε στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για το 2002, από την Ένωση Επιχειρήσεων Προγραμμάτων Πληροφορικής (Business Software Alliance), χάρη στην πολιτική προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της Ένωσης, το βραβείο απονεμήθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό «λόγω της πολιτικής της κυβέρνησής του κατά της πειρατείας λογισμικού και υπέρ της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και της διάδοσης της τεχνολογίας της πληροφορικής στις κυβερνητικές υπηρεσίες, τα σχολεία και το κοινό».
Αποδεχόμενος το βραβείο εκ μέρους του κ. Σημίτη, ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Γιώργος Σαββαΐδης, μίλησε για «την πρόοδο που επετεύχθη πρόσφατα στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, με την αυστηρή εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, για την οποία έχει εκφράσει την ικανοποίησή της η αμερικανική κυβέρνηση».
Η BSA εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τον κόσμο και δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση της πειρατείας λογισμικού και στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, με την εφαρμογή και υλοποίηση αποτελεσματικών νόμων. Εξετάζει επίσης πολιτικές που επηρεάζουν τη μελλοντική ανάπτυξη της οικονομίας της πληροφορίας, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι τηλεπικοινωνίες, η κρυπτογράφηση και οι δασμοί σε φυσικά και ηλεκτρονικά αγαθά.
Πέρυσι, η BSA βράβευσε τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Μπέρτι Αχερν, και τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό

