Σε σοβαρές και υπεύθυνες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό κάλεσε ο Απ.Κακλαμάνης
Σε «αξιόπιστες, σοβαρές και υπεύθυνες διαπραγματεύσεις» που θα οδηγήσουν σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού κάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής Απ.Κακλαμάνης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ Μπρους Τζορτζ.
28
«Πρέπει όλοι να ελπίζουμε ότι μετά την κατ αρχήν θετική αντίδραση, που πρέπει να υπάρξει από τις δύο πλευρές επί της πρότασης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, θα υπάρξουν αξιόπιστες, σοβαρές και υπεύθυνες διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας του Βρετανικού Κοινοβουλίου Μπρους Τζορτζ.
Ο κ. Κακλαμάνης ευχήθηκε οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν «πραγματικά σε μια δίκαιη λύση, η οποία θα σέβεται ό,τι το διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα έχει πει έως τώρα και κυρίως θα δίνει μια λειτουργική, μια αποτελεσματική λύση προς όφελος και των δύο Κοινοτήτων, ώστε η Κύπρος μέσα στην ΕΕ να αποβεί ένα κράτος χρήσιμο και στους άλλους Ευρωπαίους και κυρίως και στις δύο Κοινότητες».
Από την πλευρά του, ο Μπρους Τζορτζ είπε ότι «εάν είναι καλή η συμφωνία, θα είναι επώδυνη για όλες τις πλευρές, γιατί κανείς δεν θα πάρει όλα όσα θέλει. Και ελπίζω ότι πραγματικά μπορούμε να προσβλέπουμε σε καλές, σκληρές διαπραγματεύσεις και σε μία συμφωνία η οποία να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές». Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο ΟΑΣΕ θα παρακολουθήσει με μεγάλη προσοχή το θέμα.
Ο κ. Κακλαμάνης συζήτησε με τον κ. Τζορτζ και το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, έστω και προσωρινά, ώστε και κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι επισκέπτες από όλον τον κόσμο να έχουν την πλήρη εικόνα του Παρθενώνα. Ο κ. Τζορτζ απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα μεταφέρει τη θέση αυτή στη Διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442