43

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για το 2003, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τις πολεμικές και ναυπηγικές βιομηχανίες, τη συγχώνευση ΕΛΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, καθώς και την ΕΑΒ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Ν.Χριστοδουλάκη και Εθνικής Αμυνας Γ.Παπαντωνίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση, ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι άμεσο σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά προσέθεσε ότι η γενική κατεύθυνση είναι η αναδιάρθρωση, η ιδιωτικοποίηση και οι διεθνείς συνεργασίες στις επιχειρήσεις αυτές.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε ότι οι αμυντικές βιομηχανίες μπορούν να προσανατολιστούν καλύτερα ώστε να αυξηθεί η εγχώρια συμμετοχή στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Κληθείς να διευκρινίσει εάν στον νέο προϋπολογισμό θα υπάρχουν μέτρα λιτότητας, ο κ. Χριστοδουλάκης απέφυγε να δώσει ακριβή στοιχεία και αρκέστηκε να δηλώσει ότι από το 1994 και μετά, όταν η Ελλάδα άρχισε να μπαίνει με ένα αξιόπιστο και συστηματικό τρόπο στην πορεία δημοσιονομικής σταθερότητας και σύγκλισης, η λέξη «λιτότητα» έχει εγκαταλειφθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ