Επόμενο βήμα η ενημέρωση, είπε ο Γ.Παπανδρέου μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου
Το επόμενο και πολύ σημαντικό βήμα είναι η ενημέρωση όλων των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και της κοινής γνώμης, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
28
Το επόμενο και πολύ σημαντικό βήμα είναι η ενημέρωση όλων των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και της κοινής γνώμης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου μετά τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την υποβολή του σχεδίου λύσης από τον Κόφι Ανάν.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, εκτός από τον κ. Παπανδρέου συμμετείχαν ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβης Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, ο διευθυντής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Θέμελης.
«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε πάλι με τον πρωθυπουργό και να δούμε τα επόμενα βήματα μετά την κατάθεση του σχεδίου για τη συνολική λύση του Κυπριακού από τον κ. Κόφι Ανάν […] Σήμερα το απόγευμα εγώ θα έχω συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων: Της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων δύο κομμάτων της Βουλής, αλλά και με άλλους παράγοντες και άλλους αρχηγούς κομμάτων και εκτός Βουλής, καθώς και με πρώην υπουργούς», είπε ο κ. Παπανδρέου.
Όσον αφορά τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «είμαστε πρώτα απ όλα θετικοί», προσθέτοντας ότι «μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Κληρίδη, το Σάββατο, θα έχει την ευκαιρία να τους μιλήσει ο ίδιος. Θα τους ενημερώσει κατ αρχάς κατ ιδίαν και στη συνέχεια θα δούμε, αν χρειαστεί να υπάρξει κάποια συζήτηση και με τους αρχηγούς συνολικά σε επίπεδο Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά θα το δούμε ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν».
Συσκέψεις και στη Ρηγίλλης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε από το πρωί διαβουλεύσεις με στενούς συνεργάτες του, αλλά και ιστορικά στελέχη του κόμματος όπως ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αχιλλέας Καραμανλής κ.ά. Η εκτίμηση που υπάρχει στη ΝΔ φαίνεται να είναι ότι το σχέδιο Ανάν δεν είναι ευχάριστο αλλά αποτελεί εκ των πραγμάτων βάση διαπραγμάτευσης.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί κατά πάσα πιθανότητα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Εντούτοις, ο κ. Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις να τοποθετηθεί επισήμως επί του σχεδίου την Πέμπτη ή, το αργότερο, το Σάββατο.
Ο βασικός προβληματισμός στη Ρηγίλλης αναπτύσσεται γύρω από τις προτάσεις Ανάν για προεδρικό συμβούλιο με εναλλασσόμενη προεδρία, το εδαφικό, αλλά και τα θέματα της ιθαγένειας και της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών. Σκεπτικισμός υπάρχει και για τη σιγή που τηρεί η Αγκυρα για το θέμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως τις 8 Μαΐου
- Ο Αντετοκούνμπο και το σενάριο να γίνει ξανά συμπαίκτης με Λίλαρντ και Χόλιντεϊ
- Το σχέδιο διάσωσης 75 εκατ. ευρώ του ΥΠΕΝ για διατηρητέα κτίρια
- Αλιβέρι: Θρίλερ με την εξαφάνιση του επιχειρηματία και πολύτεκνου πατέρα – Η μαρτυρία για το δεύτερο ταξί
- «Ο διάβολος φοράει Prada»: Ποια είναι η «αληθινή» Έμιλι της ταινίας
- Η Χάποελ «χρυσώνει» τον Οτούρου με συμβόλαιο 2.700.000 ευρώ!
- Αμπελόκηποι: Η καταγγελία που αποκάλυψε το γηροκομείο – κολαστήριο
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)






























![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442