
Στις 13 Δεκεμβρίου το δεύτερο πακέτο μετοχών της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο
Για τις 13 Δεκεμβρίου ορίστηκε η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του δεύτερου πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από τη διάθεση του οποίου το Δημόσιο προσδοκά να αντλήσει ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ.
27
Για τις 13 Δεκεμβρίου ορίστηκε η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του δεύτερου πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από τη διάθεση του οποίου το Δημόσιο προσδοκά να αντλήσει ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Η νέα μετοχοποίηση της επιχείρησης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη διάθεση υφιστάμενων μετοχών και δεν θα συνοδεύεται από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ σε ό,τι αφορά το ποσοστό διάθεσης, εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως του 15%.
Στο μεταξύ, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί, στις 20 Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της ΔΕΗ σε ξένους θεσμικούς στο Λονδίνο, ενώ κατά τι διάστημα από τις 26 του τρέχοντος μήνα εώς και τις 6 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί το bookbuilding, αναμένεται να διεξαχθεί road show σε Ευρώπη και Αμερική.
Στις 7-8 Δεκεμβρίου αναμένεται να καθοριστεί η τιμή της μετοχής με βάση τα αποτελέσματα του bookbuilding και θα ανακοινωθεί μία ημέρα αργότερα, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας προσδοκά ότι θα διαμορφωθεί στην περιοχή μεταξύ των 16 και 17 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας που εξανάγκαζε τον 12χρονο γιο του να δουλεύει
- Ο Τραμπ προκαλεί χάος στον Λευκό Οίκο – Τον έκλεισαν έξω από τη αίθουσα επιχειρήσεων όταν καταρρίφθηκε το F15
- Γαλλία: Κροκόδειλος βρέθηκε νεκρός, τυλιγμένος με έναν υπνόσακο
- Φασούλα: «Πολύ μεγάλη η ευκαιρία που μου έδωσαν οι Βάλκιρις στο WNBA» (vid)
- Χειροπέδες, δαγκωματιές και ανθρωποφάγα πουλιά: Η αλήθεια για τον «σαδιστή δυνάστη» Χίτσκοκ
- 26.420 ευρώ για 2,2 μέτρα – Το πιο στενό σπίτι της Βρετανίας που προκάλεσε φρενίτιδα σε δημοπρασία


