
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, μία ώρα πριν τη λήξη των συναλλαγών, καθώς, παρά την ανοδική πορεία των περισσότερων κλάδων της αγοράς, οι τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, μία ώρα πριν τη λήξη των συναλλαγών, καθώς, παρά την ανοδική πορεία των περισσότερων κλάδων της αγοράς, οι τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις.
Ο γενικός δείκτης είναι αμετάβλητος στις 1.832,13 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 70,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, με «οδηγό» τις μετοχές της Vodafone, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό εξάμηνο (έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου).
Η Σοφοκλέους δεν καταφέρνει να ακολουθήσει, καθώς οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές συνεχίζονται και σήμερα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Εθνικής.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,16% στις 910,61 μονάδες, ενώ ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημειώνει άνοδο 0,03% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,32%.
Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες επικρατούν μεικτές τάσεις. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (-1,40%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Χονδρικού Εμπορίου (+1,42%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών έχουν οι μετοχές της Βάρδας (-7,30% στα 6,86 ευρώ), της Spider (+15,43% στα 2,17 ευρώ) και του ΟΤΕ (-0,54% στα 11,14 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 178 ενισχύονται, 119 υποχωρούν και 78 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.30
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
