Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν πολιτικά αεροσκάφη στα FIR Αθηνών και Λευκωσίας
Παρενόχληση στον αέρα από δύο τουρκικά F-16 δέχτηκαν το πρωί της Πέμπτης ένα πολιτικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και ένα των Κυπριακών Αερογραμμών στα σημεία εισόδου και εξόδου του FIR Αθηνών προς το FIR Λευκωσίας και αντίστροφα.
71
Παρενόχληση στον αέρα από δύο τουρκικά F-16 δέχτηκαν το πρωί της Πέμπτης ένα πολιτικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και ένα των Κυπριακών Αερογραμμών στα σημεία εισόδου και εξόδου του FIR Αθηνών προς το FIR Λευκωσίας και αντίστροφα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, στις 10.24 π.μ. ζεύγος τουρκικών F-16 παρενόχλησε την πτήση 332 της ΟΑ που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρνακα – Αθήνα σε ύψος 34.000 ποδιών, 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Ρόδου.
Δέκα λεπτά αργότερα, πιθανώς το ίδιο ζεύγος αεροσκαφών παρενόχλησε την πτήση 323 των Κυπριακών Αερογραμμών σε ύψος 33.000 ποδιών, 35 ναυτικά μίλια δυτικά της Ρόδου από Αθήνα προς Λάρνακα.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έξι σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν την Πέμπτη σε δέκα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα 18 τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά, ενώ σε τρεις περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες. Αυτό συνέβη όταν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έσπευσαν να απομακρύνουν τα δύο αντίστοιχα τουρκικά, που είχαν νωρίτερα παρενοχλήσει πολιτικά αεροπλάνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κοινωνικός τουρισμός: Τέλος χρόνου για το πρόγραμμα – Ποιοι πρέπει να σπεύσουν
- Τραμπ: Γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη
- Πως τα blueberries επηρεάζουν το σώμα μας;
- Μετράει αγωγές η Κάιλι Τζένερ – Ακόμη μία οικιακή βοηθός καταγγέλλει κακομεταχείριση
- Διάβασμα, συζητήσεις, ακαταστασία: Οι συνήθειες που δείχνουν υψηλό IQ
- Η μάχη των μεταγωγικών: C-130 και C-390 ανταγωνίζονται για την κατάκτηση των ελληνικών αιθέρων
- Η ερωτική χημεία των Τζένιφερ Λόπεζ και Μπρετ Γκόλντσταϊν στην οθόνη
- Δημογραφικό: Ραγδαία ανατροπή της κρίσιμης αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442