Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς
Σε πενθήμερη απεργία, από 18 έως και 22 Νοεμβρίου, σε τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά και σε 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Νοεμβρίου, κατέρχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων και αύξηση των δαπανών για την υγεία.
Σε πανελλαδική πενθήμερη απεργία, από τις 18 έως και τις 22 Νοεμβρίου, σε τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά και σε 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Νοεμβρίου, κατέρχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών τους αιτημάτων και αύξηση των δαπανών για την υγεία.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος εκτιμά ότι η μη ύπαρξη απάντησης εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας στα βασικά της αιτήματα οδηγεί σε μια μακροχρόνια σύγκρουση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.
Τα κυριότερα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι η αύξηση των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2003 ωστε να γίνουν επιπλέον προσλήψεις κυρίως σε επαρχιακά νοσοκομεία, να αυξηθεί το κονδύλι των εφημεριών κατά 13,4% και να απορροφηθούν τα κονδύλια του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Οι γιατροί επίσης ζητούν να αρχίσει άμεσα ο διάλογος, να εφαρμοστεί το νέο ιατρικό μισθολόγιο και να τους δοθεί το συντομότερο δυνατόν το επίδομα των 176 ευρώ που δίδεται σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους από την 1η Ιανουαρίου 2002.
Επίσης ένα από τα βασικά αιτήματα των γιατρών αφορά στην εφαρμογή του 35ώρου εργασίας εβδομαδιαίως, αιτήματα αλλα και θέσεις τις οποίες θα αναπτύξουν οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ σε γενικές συνελεύσεις των μελών τους που θα γίνουν σε όλη τη χώρα προκειμένου να προετοιμαστούν και οι ενώσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.