
Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κατέθεσε ο Γάλλος πρώην ΥΠΕΞ
Στις δικαστικές αίθουσες επιστρέφει τη Δευτέρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ρολάν Ντιμά, ο οποίος έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί εναντίον του για ανάμειξη σε οικονομικά σκάνδαλα την περίοδο 1989-1992.
31
Στις δικαστικές αίθουσες επιστρέφει τη Δευτέρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ρολάν Ντιμά, ο οποίος έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί εναντίον του για ανάμειξη σε οικονομικά σκάνδαλα την περίοδο 1989-1992.
Ο 80χρονος πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 135.000 δολαρίων, καθώς κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία από την τότε κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών Elf Aquitaine. Εκτός από τον Ρολάν Ντιμά, είχαν καταδικαστεί η πρώην ερωμένη του, Κριστίν Ντεβιέ-Ζονκούρ καθώς και ανώτατα στελέχη της εταιρείας.
Τη Δευτέρα θα εκδικαστεί η έφεση και των υπόλοιπων τεσσάρων κατηγορουμένων σε Εφετείο του Παρισιού. Η ακροαματική διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει το BBC.
Αρχικά, η έφεση είχε οριστεί να εκδικαστεί το Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της ασθένειας του πρώην προέδρου της Elf Aquitaine, Λοΐκ Λε Φλος-Πριζάν, ο οποίος νοσηλευόταν στο Λίβανο.
Ο Ρολάν Ντιμά -πρώην μέλος της γαλλικής Αντίστασης και στενός φίλος του Φρανσουά Μιτεράν- ανήλθε γρήγορα στα υψηλότερα κλιμάκια της ιεραρχίας, καταλήγοντας να γίνει σχεδόν το «νούμερο 2» πίσω από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας.
Το 1995, ο Ντιμά είχε οριστεί πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, θέση από την οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2000, υπό το βάρος των οικονομικών σκανδάλων, τα οποία είχαν βγει στην επιφάνεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
- Μεξικάνικα ΜΜΕ: «Αυτή είναι η πρόταση της ΑΕΚ στον Πινέδα»
- ΠΑΣΟΚ: Θα συνεχίσει ο Γεωργιάδης να καλύπτει τον συκοφάντη σύμβουλό του;
- Χάος σε πτήση Μύκονος-Νάπολη: Νεαροί αγνόησαν οδηγίες, η απογείωση ακυρώθηκε και επενέβη η αστυνομία
- H FIFA δεν αλλάζει την ώρα διεξαγωγής του Αγγλία-Μεξικό «επειδή η πρόταση εξόργισε τις ομάδες»
- Σοκάρει έρευνα του BBC: Το Instagram παρέπεμπε χρήστες σε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

