Κακός οιωνός η ανάληψη του ισραηλινού υπ.Αμύνης από τον Μοφάζ, δηλώνει ο Αραφάτ
Κακό προμήνυμα για την ειρήνευση χαρακτηρίζει ο Γιασέρ Αραφάτ τη διαδοχή Ελιέζερ στο υπουργείο Αμύνης του Ισραήλ από τον τέως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στρατηγό Σαούλ Μοφάζ, ο οποίος απεδέχθη την Πέμπτη σχετική πρόταση του Α.Σαρόν.
51
Κακό προμήνυμα για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή χαρακτηρίζει ο Γιασέρ Αραφάτ τη διαδοχή Ελιέζερ στο υπουργείο Αμύνης του Ισραήλ από τον τέως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στρατηγό Σαούλ Μοφάζ, ο οποίος απεδέχθη το μεσημέρι της Πέμπτης σχετική πρόταση του Αριέλ Σαρόν.
Γνωστός για τις σκληρές του τακτικές σε βάρος των Παλαιστινίων και «υπέρμαχος» της αποπομπής του Γιασέρ Αραφάτ από την κεφαλή της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Σαούλ Μοφάζ βρίσκονταν στην αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ έως τον περασμένο Ιούλιο, οπότε τον διαδέχθηκε ο αντιστράτηγος Μοσέ Γιαλόν.
«Ο Μοφάζ από τη μία πλευρά, ο Γιαλόν από την άλλη και μεταξύ τους ο Σαρόν, τι νομίζετε ότι θα συμβεί σε αυτή την περιοχή;» ήταν το σχόλιο του Παλαιστίνιου ηγέτη που μεταδώθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
«Συνεπώς, ο ισραηλινός λαός πρέπει να λάβει υπόψη του τα γεγονότα αυτά για χάρη της ειρήνης, η οποία δεν είναι μόνο προς όφελος των Παλαιστινίων, αλλά και προς των Ισραηλινών και των Αράβων» προσέθεσε ο Γιασέρ Αραφάτ.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της κυβέρνησης Σαρόν, ο Σαούλ Μοφάζ απεδέχθη το μεσημέρι της Πέμπτης την πρόταση Σαρόν να διαδεχθεί τον παραιτηθέντα επικεφαλής των Εργατικών, Μπέντζαμιν μπεν Ελιέζερ, στο αξίωμα του υπουργού Αμύνης της χώρας.
Από το Σεπτέμβριο του 2000, οπότε ξεκίνησε η δεύτερη ιντιφάντα, ο λαός των Παλαιστινίων και διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τη στρατιωτικές τακτικές του Σαούλ Μοφάζ ως «εγκλήματα πολέμου» υπενθυμίζει το Reuters, σημειώνοντας ότι «μετά την αποχώρηση των περιστεριών, τα γεράκια φέρονται τώρα να κατακλύζουν την κυβέρνηση Σαρόν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442