Για αδυναμία της ΝΔ να διαχειριστεί το πολιτικό εύρος που διεκδικεί μιλά ο Ευ.Βενιζέλος
Για αδυναμία της ΝΔ να διαχειριστεί το ιδεολογικό και πολιτικό εύρος που διεκδικεί κάνει λόγο ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το ποσοστό που συγκέντρωσε ο Γ.Καρατζαφέρης στις πρόσφατες νομαρχιακές εκλογές.
28
Η «αδυναμία της ΝΔ να διαχειριστεί το ιδεολογικό και πολιτικό εύρος που διεκδικεί» είναι το μεγάλο πρόβλημα σχετικά με το πρόβλημα του εάν υπάρχει περιθώριο να σχηματιστεί ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα εκτιμά ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το ποσοστό που συγκέντρωσε ο Γ.Καρατζαφέρης στις πρόσφατες νομαρχιακές εκλογές.
Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία, ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται ότι «υπάρχουν ξενοφοβικές, ρατσιστικές συμπεριφορές, υπάρχουν συμπεριφορές που διέπονται από μη δημοκρατικά αντανακλαστικά, που στεγάζονται σε τελική ανάλυση σε όλα τα κόμματα» αλλά εκτιμά «το θέμα είναι αν παίζουν κεντρικό ή περιθωριακό ρόλο». Προσθέτει, πάντως, ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα «διαθέτει μία σειρά από αντισώματα», όπως η ιστορική μνήμη.
«Ανοιχτό το παιχνίδι των βουλευτικών εκλογών»
Σε ό,τι αφορά την έκβαση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών ο υπουργός Πολιτισμού δηλώνει ότι «το καλό με τις εκλογές αυτές ήταν ότι δεν υπήρξε ένα μήνυμα, αλλά πολλά» και, καλούμενος να επιλέξει ένα από αυτά, εκτιμά ότι το μεγαλύτερο ήταν πως «το παιχνίδι των βουλευτικών εκλογών παραμένει ανοιχτό».
Πάντως, παραδέχεται ότι στο ΠΑΣΟΚ «νιώθουμε ενοχλημένοι και θιγμένοι» από το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εκτιμά ότι οφείλεται σε ένα αίσθημα υστέρησης που νιώθουν οι κάτοικοι της πόλης και «από το γενικό πρόβλημα που έχουν οι αγροτικοί και ημιαγροτικοί πληθυσμοί».
Στα ζητήματα της αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι η συνεργασία του με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γ.Αγγελοπούλου είναι άριστη και διαψεύδει ότι στο παρελθόν η επικεφαλής του «Αθήνα 2004» είχε φτάσει στα πρόθυρα της παραίτησης έπειτα από διαφωνία μαζί του.
Σχετικά με το θέμα του τραμ, τέλος, κρίνει ότι το υπουργείο έπρεπε να επαινεθεί για την απόφασή του να αλλάξει η χάραξη κοντά στην Πύλη του Αδριανού και υπολογίζει το κόστος στα 60 εκατομμύρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442