
Στο πλευρό του Γ.Σερίφη τάσσονται με επιστολές τους ομάδες πολιτών
Επιστολές συμπαράστασης στον Γ.Σερίφη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή στη 17Ν, συνέταξαν ομάδες πολιτών, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστούν την προσωπική ελευθερία του και καταγγέλλοντας την «ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων».
43
Τη συμπαράστασή τους στον Γιάννη Σερίφη, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή στη 17Ν εκφράζουν ομάδες πολιτών, οι οποίοι με δύο κείμενα που υπογράφουν δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν την προσωπική ελευθερία του και καταγγέλλουν την «ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων».
Στο πρώτο κείμενο ο Γ. Σερίφης χαρακτηρίζεται ως «συνδικαλιστής, εργάτης, αγωνιστής», υπενθυμίζεται η φυλάκιση για τη δολοφονία του Χρήστου Κασσίμη και η αθώωση του το 1977 και επισημαίνεται ότι «σήμερα το σενάριο επανέρχεται».
«Κι εμείς συντασσόμαστε μαζί του» δηλώνουν 183 άτομα και εξηγούν τη στάση τους, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «μας το επιβάλλει η μακρόχρονη κοινή δράση μέσα σε μαζικούς, άμεσα δημοκρατικούς και απόλυτα διαφανείς ταξικούς αγώνες […] Μας το επιβάλλει η κοινή αντίσταση στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και η στήριξη των θυμάτων της κρατικής τρομοκρατίας, στο πεδίο της κοινωνικής και πολιτικής ταξικής πάλης».
Στο δεύτερο κείμενο, που συνοδεύεται από 24 υπογραφές, υποστηρίζεται ότι «η επίθεση του συνόλου των προπαγανδιστικών και των κατασταλτικών μηχανισμών, που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την υπόθεση 17Ν, παίρνει πλέον σαρωτικό χαρακτήρα».
Παράλληλα, γίνεται λόγος για «διακαή επιθυμία για οριστική τακτοποίηση όλων όσων αποκαλύπτουν και συγκρούονται με την κοινωνία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας» και προστίθεται ότι «σκαλοπάτι όλων αυτών των νέων ολοκληρωτικών-φασιστικών μεθοδεύσεων είναι η προσπάθεια να εμπλέξουν στα δίχτυα τους το γνωστό αγωνιστή εργάτη Γιάννη Σερίφη».
«Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το χαρτί δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσωπική ελευθερία του Γιάννη Σερίφη. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί θα μας βρουν απέναντί τους» καταλήγει το κείμενο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ατύχημα με Τραμ και τρίκυκλο στον Φλοίσβο – Ένα 9χρονο κορίτσι τραυματίστηκε ελαφρά
- «I Play Rocky»: Πρώτο τρέιλερ για την ιστορία του Σιλβέστερ Σταλόνε
- Πυρκαγιές στο Οντάριο: Ο καπνός από τις φωτιές του Καναδά εξαπλώνεται προς τις ΗΠΑ
- ΕΠΟ: Τέλος του μήνα η συζήτηση για Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι της Super League
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112
- Καλό παράδεισο κυρία Κοκοβίκου: Ένα διαφορετικό «αντίο» στη Μάρω Κοντού στην Πλάκα

