
Για συμμετοχή στη 17Ν κατηγορείται ο Γιάννης Σερίφης
Σε απολογία για την υπόθεση της 17Ν κλήθηκε ο Γιάννης Σερίφης, με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση. Την Τετάρτη ο Γ.Σερίφης ζήτησε και έλαβε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Λ.Ζερβομπεάκο προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή.
43
Σε απολογία για την υπόθεση της 17Ν κλήθηκε την Τρίτη ο Γιάννης Σερίφης, με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση.
Την Τετάρτη ο Γ.Σερίφης παρουσιάστηκε ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Λ.Ζερβομπεάκου και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή στις 10 το πρωί.
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης.
Το όνομα του Γιάννη Σερίφη αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός, καθώς και ο Παύλος Σερίφης.
Ο Γιάννης Σερίφης, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στην υπόθεση της AEG στο Ρέντη, τον Οκτώβριο του 1977, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Χρήστος Κασσίμης, με δηλώσεις του έχει απορρίψει κατηγορηματικά κάθε σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.
Μαρτυρία «καίει» την Πινό
Την παρουσία της Μαρί Τερέζ Πινό στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στον εφέτη ανακριτή, ο ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή, Νίκος Κουλιανός.
«Ως προς τη γυναίκα που αναφέρω ότι μου φάνηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία της εκφόρτωσης, από την φωτογραφία που μου δείχνετε μου φαίνεται ότι μοιάζει με την Πινό. Είναι, δε, η μόνη γυναίκα από αυτές που έχουν αναφερθεί στην τηλεόραση η οποία μοιάζει με τη γυναίκα που ήταν δίπλα στο φορτηγό και αυτό βέβαια πάντα με επιφύλαξη» επισήμανε στην κατάθεσή του ο κ. Κουλιανός, ο οποίος έχει ήδη αναγνωρίσει την Αγγελική Σωτηροπούλου ως μία από τις γυναίκες που επισκέπτονταν τη γιάφκα στο Παγκράτι.
Εξετάζεται η προσφυγή Γιωτόπουλου
Στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θα μεταβούν στις 9 Νοεμβρίου τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, προκειμένου να αιτιολογήσει ο ίδιος την προσφυγή, με την οποία ζητούσε την εξέταση της πενθήμερης απομόνωσης που του είχε επιβάλει το συμβούλιο των φυλακών, μετά τη συνέντευξή του σε επαρχιακή εφημερίδα.
Η μετάβαση των τριών δικαστών του Συμβουλίου στον Κορυδαλλό κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας.
Την προσφυγή του Αλ.Γιωτόπουλου είχε υποβάλει στις 10 Οκτωβρίου ο συνήγορός του Γιάννης Ραχιώτης, ο οποίος υποστήριξε ότι η απόφαση της τιμωρίας του πελάτη του δεν ανέφερε πουθενά ότι απαγορεύεται και στον δικηγόρο του να επικοινωνεί έστω και τηλεφωνικά μαζί του.
Συμπληρωματικές απολογίες
Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν για τις συμπληρωματικές κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλλης.
Την Τετάρτη απολογήθηκε ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου ο Βασίλης Ξηρός, ο οποίος αντιμετωπίζει συμπληρωματικές κατηγορίες για την εκτόξευση ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία το 1996, για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά της Chrysler, της Opel και τριών αμερικανικών τραπεζών, καθώς επίσης και για τις δολοφονίες του Κωστή Περατικού και του Στίβεν Σόντερς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
- Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Χεράτα» και… πέτσινα πτυχία
- Καύσιμα σε ράλι τιμών: Το αμερικανικό road trip γίνεται πολυτέλεια
