31

Δευτερεύοντα ρόλο στην επιχείρηση της 17Ν κατά του Γ.Παλαιοκρασσά αποδέχεται ότι είχε ο Κωνσταντίνος Τέλιος κατά την απολογία του στον ανακριτή. Αντίθετα, ο Διονύσης Γεωργιάδης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αναιρώντας προηγούμενους ισχυρισμούς του.

Ο Κ.Τέλιος φέρεται να αποδέχθηκε ότι συμμετείχε στις παρακολουθήσεις που έκαναν μέλη της οργάνωσης στο στρατόπεδο του Συκουρίου, αλλά ανέφερε ότι δεν ήταν παρών το βράδυ της κλοπής των ρουκετών.

Ωστόσο, ο Διονύσης Γεωργιάδης στην απολογία του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του με τη 17Ν και αναίρεσε όλους τους προηγούμενους ισχυρισμούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον ανακριτή να εξεταστεί ως μάρτυρας ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Αλεξάκης, καθώς υποστηρίζει ότι τη βόμβα στην τράπεζα ALPHA τον Ιούνιο του 1998, για την οποία αντιμετωπίζει κατηγορία, είχε τοποθετηθεί από ανθρώπους της Υπηρεσίας Πληροφοριών εν γνώσει του προϊσταμένου τους.

Ο εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος μετέβη πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού την Τρίτη, καθώς έχει ζητήσει να απολογηθούν για συμπληρωματικές κατηγορίες οι Κώστας Καρατσώλης, Ηρακλής Κωστάρης και Δημήτρης Κουφουντίνας. Και οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διώκεται συμπληρωματικά για 13 υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονιών, που αφορούν τις επιθέσεις της «17Ν» κατά του Γιάννη Παλαιοκρασά, του Ντενίς Μπουλούκμπασι και κατά λεωφορείων των ΜΑΤ στην Καισαριανή και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ρούφ.

Στο μεταξύ, από το μονομελές πρωτοδικείο προσδιορίστηκε για τις 8 Δεκεμβρίου η συζήτηση της αίτησης που υπέβαλε η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός κατά του Σάββα Ξηρού. Το νοσοκομείο ζητά τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Σάββα Ξηρού μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ, προκειμένου να διασφαλισθεί, καθώς ο τραυματίας δεν έχει καταβάλει ακόμη χρήματα για τη νοσηλεία του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ